Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού»

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού»

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού» post thumbnail image

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία κατηγορούσαν την Δημοτική Αρχή για την πτωτική πορεία του τουρισμού, ο κος Γαλιατσάτος έδωσε την δική του απάντηση ξεκαθαρίζοντας ότι για αυτή την κατάσταση δεν φταίει ο Δήμος αλλά η Περιφέρεια. «Το έχω πει πολλές φορές, όσο μένει η Περιφερειάρχης στον τουρισμό, αυτός δεν θα πηγαίνει καλά και θα την “πληρώνει” ο Δήμος»  σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του τουρισμού αυτή την στιγμή στο νησί μας, ο κος Γαλιατσάτος εμφανίστηκε απαισιόδοξος τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι και υπάρχει ενδεχόμενο η σεζόν να λήξει πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρκετοί ήλπιζαν.

 Ο κος Γαλιατσάτος έκανε αναφορά για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Περιφέρεια  για την προβολή των νησιών μας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επί θητείας μου είχαμε κάνει κινήσεις. Είχαμε ξοδέψει στην πενταετία 1,8 εκατομμύρια σε σχέση με άλλες περιφέρειες που ξόδεψαν 4 εκατομμύρια. Άφησα στην κα Κράτσα 1,5 σχεδόν εκατομμύριο και δεν το αξιοποίησε. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να συντάξει ένα τεχνικό δελτίο στο οποίο να αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα και δεν το έκανε».

Παράλληλα ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να βάλλεται ο κος Κουρκουμέλης, ενώ όλοι ξέρουν ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση και τόνισε ότι ο Δήμος έχει 100 χιλ. ευρώ για τον τουρισμό και δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά. «Κάποιες καμπάνιες κοστίζουν πολλά λεφτά. Αυτά θα έπρεπε να τα αναλάβει η Περιφέρεια. Δεν μπορούμε να κωφεύουμε για αυτά που δεν κάνει η Περιφέρεια» υπογράμμισε.

Για το κατά πόσο η πανδημία έχει επηρεάσει τον τουρισμό, ο κος Γαλιατσάτος εξήγησε ότι δεν είναι μόνο η Κεφαλονιά που έχει πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα: «Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα και το εισπράττουμε. Η Κεφαλονιά όμως και γενικότερα τα νησιά μας στηρίζονται σε 5-6 συγκεκριμένες αγορές. Αγγλική, Γερμανική, Ιταλική, Πολωνική, Ολλανδική και Σουηδική» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Περιφέρεια να έχει κάνει δράσεις ώστε να προσελκύσει τουρίστες και από άλλες χώρες. Τέλος ο κος Γαλιατσάτος κατήγγειλε πως  για μια έκθεση που υπήρχε, η Περιφέρεια δεν είχε ενημερώσει κανέναν, αλλά η ίδια (η Περιφέρεια) συμμετείχε χωρίς κανένας να ξέρει τίποτα.

 

Related Post

Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επίσκεψη της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, τον τουρισμό  και το νοσοκομείο. Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη «Είναι μεγάλο γεγονός να

Αλέξανδρος Μοσχονάς: «Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί το παραλιακό μέτωπο – Νομότυπα όλα τα έργα του Λιμενικού Ταμείου»Αλέξανδρος Μοσχονάς: «Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί το παραλιακό μέτωπο – Νομότυπα όλα τα έργα του Λιμενικού Ταμείου»

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς. Τα λιμάνια της Κεφαλονιάς το μεγάλο θέμα της συνέντευξης.

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος