Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών post thumbnail image

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο της  «εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Κεφαλονιάς».

Και ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ο κος Μοσχόπουλος τόνισε ότι δυστυχώς, το θέμα των πυρκαγιών καμία κυβέρνηση δεν το έχει δει με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να το αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει. Εξήγησε, περαιτέρω ότι είναι λάθος να αλλάζουν οι διοικητές στην πυροσβεστική κάθε χρόνο, καθώς ένας διοικητής χρειάζεται ένα διάστημα ώστε να δει, να μάθει και να οργανώσει έναν αντιπυρικό σχεδιασμό.

«Τα ακαθάριστα  χωράφια και τα σκουπίδια είναι κίνδυνος  και φταίμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς  και κοντά σε κάδους σκουπιδιών, που μεταμορφώνονται σε μικρές χωματερές καθώς ο καθένας πετάει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει ότι όλα αυτά που εναποθέτει μπορεί να πάρουν φωτιά. Τόνισε, πως θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός και πρόστιμα και όχι «φωτογραφικές ανακοινώσεις».

Σχετικά με την χρηματοδότηση και τα όσα κατά καιρούς ακούγονται από κάποιους, ο κος Μοσχόπουλος κάλεσε όποιον πιστεύει ότι η «Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας» χρηματοδοτείται να του το αποδείξει γιατί όπως είπε δεν υπάρχει ικανή χρηματοδότηση.

Τέλος κάλεσε όλο τον κόσμο να κάνει το αυτονόητο σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποια φωτιά. Να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες οδηγίες!  

Related Post

Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε με σκοπό την συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης. Ο

Δήμητρα Κουτσούκη: «Η πρωτοβουλία μας για το COLORADD αφορά την συμπεριληπτικότητα»Δήμητρα Κουτσούκη: «Η πρωτοβουλία μας για το COLORADD αφορά την συμπεριληπτικότητα»

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε η καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη  (από το “εργαστήριο προσαρμοσμένης άθλησης/ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ) και μίλησε για  το ΚΩΔΙΚ-ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΊΑ “COLORADD “ το οποίο θα εφαρμοστεί στον Μύρτο. «Αυτή

Σταύρος Σπαθής: «Καμία αύξηση στα τέλη – Παράταση 3 μηνών για διακανονισμό ανεξόφλητων λογαριασμών»Σταύρος Σπαθής: «Καμία αύξηση στα τέλη – Παράταση 3 μηνών για διακανονισμό ανεξόφλητων λογαριασμών»

Μετά την ανακοίνωση για αποπληρωμή και διακανονισμό των οφειλών για τους λογαριασμούς του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να