Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών» post thumbnail image

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του για το φλέγον ζήτημα της ΕΔΑΚΙ και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο κος Κουρής εξήγησε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την Κεφαλονιά αλλά και για τα Ιόνια Νησιά τα οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει ως σύνολο και θέλει να δώσει μια λύση. « Το θέμα το γνωρίζω από το 2011 όταν και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ΦΟΣΔΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα άλλα νησιά και η Κυβέρνηση προσπαθεί να το λύσει» ανέφερε και συμπλήρωσε : «Είναι μια πρόκληση και για την περιφέρεια και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά για να λυθεί το πρόβλημα».

Ο αντιπεριφεριάρχης επιχείρησε να εξηγήσει πως θα λειτουργήσει η αποκομιδή και διαχείριση – στην περίπτωση που εγκριθεί το άρθρο 93-  επισημαίνοντας πως το 60% της διαχείρισης των ΦΟΣΔΑ θα δοθεί στους δήμους ενώ κοινή απαίτηση είναι να υπάρχει ένας δήμαρχος από κάθε νησί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να μπορεί να λειτουργεί και το ΔΣ να έχει έδρα την Κεφαλονιά.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σχετικά με τους υπαλλήλους, καθώς θα παραμείνουν στις θέσεις τους. «Δεν πρόκειται να έρθουν σκουπίδια από άλλα νησιά, απλώς θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες» κατέληξε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

 

Related Post

Γιάγκος Μεταξάς:  «Έλληνα μην πετάξεις την ψήφο σου»Γιάγκος Μεταξάς:  «Έλληνα μην πετάξεις την ψήφο σου»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με την «Ελλήνων Συνέλευσις», Γιάννης- Κώστας (Γιάγκος) Μεταξάς, προκειμένου να εκθέσει τους λόγους που ο πολιτικός φορέας, κατέρχεται στις

Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός με αφορμή

Δημήτρης Μαντζουράτος (πρόεδρος ΕΛΜΕ-ΚΙ): Τα αιτήματά μας αφορούν τη ζωή των μαθητώνΔημήτρης Μαντζουράτος (πρόεδρος ΕΛΜΕ-ΚΙ): Τα αιτήματά μας αφορούν τη ζωή των μαθητών

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ- ΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Αλοϊζο και την εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, τόνισε τα αιτήματα της ένωσης τα οποία είναι