Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»

Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»

Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα» post thumbnail image

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει από την μεριά του την εικόνα που αντίκρισε στην Αγία Ευφημία την μέρα της κακοκαιρίας.

Πριν από όλα αυτά ο κος Ανδρεάτος έκανε μια μικρή αναδρομή η οποία βοήθησε στο να καταλάβει κάποιος, πως γίνεται κάθε φορά η περιοχή να μετράει πληγές μετά από καταιγίδες. Ένα σοβαρό θέμα είναι η υπερβόσκηση, η οποία δεν επιτρέπει στα νερά να απορροφούνται από την βλάστηση. Επίσης και οι ανεμογεννήτριες «κατηγορήθηκαν» για τις πλημμύρες.

Ο κος Ανδρεάτος θέλησε να είναι πολύ προσεκτικός σε όσα είπε, καθώς και στο παρελθόν όπως είπε ο ίδιος έχει οδηγηθεί και στα δικαστήρια για αποφάσεις που πήρε, που θα ήταν και προς όφελος αρκετών. Επισήμανε πάντως ότι αν θέλουμε να μην έχουμε καθόλου τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να δημιουργηθούν τάφροι.

Ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια και αποφασίστηκε άμεσα να γίνουν κάποια έργα καθαρισμού λεκανών απορροής υδάτων (καθώς γέμισαν) και έργα τα οποία θα αποτρέψουν στο μέλλον, τα άσχημα αποτελέσματα μιας καταιγίδας. Βέβαια τα έργα αυτά θα είναι βελτιωτικά, μέχρι να γίνουν τα κυρίως έργα που θα αποτρέπουν τελείως το ενδεχόμενο μια πλημμύρας, όπως την τελευταία.

Related Post

Γιώργος Κοκκόλης: Φόβοι για πάνω από 70 νεκρούς – Τα μισά από τα σπίτια που κάηκαν ήταν πρώτες κατοικίεςΓιώργος Κοκκόλης: Φόβοι για πάνω από 70 νεκρούς – Τα μισά από τα σπίτια που κάηκαν ήταν πρώτες κατοικίες

Ο Α/δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης παρά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θέλησε να ενημερώσει και την Κεφαλονιά για το τι ακριβώς συμβαίνει και που βρισκόμαστε.

Απολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή ΚαππάτουΑπολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή Καππάτου

Στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοΐζο και την Ελευθερία Κουλουριώτη, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για έναν απολογισμό της

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος