Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα.

Όπως ανέφερε το θέμα που  θα συζητηθεί σε αυτήν την συνάντηση (γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες στο Αργοστόλι, στην Σάμη, στο Ληξούρι και στην Αθήνα) είναι ο μνημειώδης θολωτός μυκηναϊκός τάφος των Τζαννάτων, η σημασία του και η κατεπείγουσα ανάγκη της ένταξής του στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την προστασία και την ανάδειξή του.

Επισήμανε αρκετές φορές ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θα δεχτώ να ανήκω στην γενιά που θα αφήσει αυτά τα μνημεία των προγόνων μας να θαφτούν».

Εξέφρασε και τις απορίες του για το πώς τελικά σταμάτησαν ενέργειες που κάποιοι είχαν ξεκινήσει και γιατί οι κυβερνήσεις-  «πολιτεία», δεν ανέλαβαν τις απαλλοτριώσεις που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να λυθούν τα θέματα που υπάρχουν.

Σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 7-10-2019) και ώρα 7,30 μμ στο πνευματικό κέντρο του Πόρου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και αλληλεγγύης για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής μας κληρονομιάς.

Ακούστε τον κο Μεταξά.

Related Post

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον COSMOS 96,5Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον COSMOS 96,5

Tην πρώτη του συνέντευξή παραχώρησε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, μετά την πανηγυρική αθώωση των «28» για το χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς. Ο Δήμαρχος Αργοστολίου μιλώντας στον Ρ/Σ COSMOS 96,5

Παναγής Καππάτος: Έχω τις δυνατότητες να πολεμήσω ακόμη και να συγκρουστώ όπου χρειάζεται για το καλό του τόπου μου.Παναγής Καππάτος: Έχω τις δυνατότητες να πολεμήσω ακόμη και να συγκρουστώ όπου χρειάζεται για το καλό του τόπου μου.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι  η θέα» με τον Δημήτρη Αλοίζο και την Ελευθερία Κουλουριώτου, βρέθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου ο υποψήφιος  Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος. Η

Ο Σωτήρης Κουρής στο Cosmos 96,5Ο Σωτήρης Κουρής στο Cosmos 96,5

Με αφορμή δύο – πολύ σοβαρές- επερωτήσεις στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ο τέως α/περιφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και την εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”.