Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»  

Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»  

Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»   post thumbnail image

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Ενημέρωσε αρχικά πως πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλα τα νησιά για να ενημερωθεί σχετικά με τον πρωτογενή τομέα αλλά και για να ενημερώσει.

Ανέφερε πως από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν έγιναν πράγματα που θα έπρεπε για τον πρωτογενή τομέα, όπως έργα υποδομής τα οποία θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των αγροτών. Και δεν έγιναν όπως είπε, διότι όλα αυτά χρειάζονται τρέξιμο και δεν το έκαναν.

Όπως τόνισε, υπάρχει ένα πρόγραμμα που δίνει άμεσα λεφτά για όλα αυτά τα έργα και του οποίου η προθεσμία λήγει σε ένα χρόνο και θα πρέπει πολύ σύντομα να ετοιμαστούν σχέδια για να μπορέσουν τα νησιά να πάρουν ποσό και να κάνουν έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κάνει προσπάθειες και ενημερώνει τους ντόπιους  αγρότες για διάφορα θέματα: από τις ασθένειες των φυτών μέχρι και για το πώς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Ειδικά στο τελευταίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά  τονίζοντας ότι η Κεφαλονιά έχει τόσα πολλά αγαθά και δεν έχουν προωθηθεί όπως θα έπρεπε, μεταξύ αυτών το κρασί, το λάδι, η φέτα ακόμα και το κρέας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Νίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάταΝίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάτα

Στο στούντιο του Cosmos96,5 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου , Νίκος Βαλλιανατός.

Χάιδω Νικολετάτου: «Το Ραυτοπούλειο είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας»Χάιδω Νικολετάτου: «Το Ραυτοπούλειο είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας»

Στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της κοινότητας Μεσοβουνίων Χάιδω Νικολετάτου. Η εκπομπή είχε ένα διαφορετικό χαρακτήρα καθώς φιλοξενήθηκε μια γυναίκα που

Νίκος Ανουσάκης: Έχουμε παρουσιάσει έργο – Νίκος Βαλλιανάτος: Ο κόσμος υποφέρει από τα έργαΝίκος Ανουσάκης: Έχουμε παρουσιάσει έργο – Νίκος Βαλλιανάτος: Ο κόσμος υποφέρει από τα έργα

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ανουσάκης (Ισχυρή Κεφαλονιά) και Νίκος Βαλλιανάτος (Δημοτική Συμπολιτεία). Την συζήτηση άνοιξε ο κος Ανουσάκης και αναφέρθηκε  στα