Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέκος Καλαφάτης, σε μια συζήτηση που περιελάμβανε θέματα αμιγώς πολιτικά, κάνοντας  ανάλυση όλων.

«Συντελούνται αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο» ανέφερε αρχικά ο κος Καλαφάτης, σε μια πρώτη ανάλυση της πολιτικής κατάστασης των ημερών μας. Μίλησε για την Συρία και τον ρόλο της Αμερικής σε όλες τις εξελίξεις και τόνισε ότι είτε μας αγγίζει είτε όχι πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει  και να μην το προσπερνάμε το συγκεκριμένο θέμα.

Επισήμανε τις διαφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Αμερικής και πως αντιδρούν σε κάθε κρίση, όταν αυτή ξεσπάει, ενώ ανέφερε ότι ενώ η Ευρώπη – με την σημερινή της μορφή- δημιουργήθηκε μετά από πολέμους, κανένας μας δεν γνωρίζει τι θα πει  πόλεμος και θεωρεί την ειρήνη δεδομένη.

Οι νέοι και η πολιτική

Σε αναφορά του για την νεολαία στην πολιτική ο κος Καλαφάτης  θεωρεί ότι η πολιτική δεν συγκινεί τους νέους και αυτό γιατί έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα που τους απομακρύνει. «Όταν οι νέοι βλέπουν πολιτικούς να τσακώνονται  και να αναλώνονται σε γελοία πράγματα δεν θα ασχοληθούν», ανέλυσε.

Εμφανίστηκε θετικός στην εικόνα της χώρας, όμως πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν βήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο ελληνικό κράτος το οποίο θα φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν και θα βοηθήσει ώστε να επιλυθούν πολλά βασικά θέματα χρόνων, όπως γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή, εργασιακά, αλλά όλα αυτά με εθνική συνεννόηση.

Στο μεταναστευτικό ο κος Καλαφάτης πιστεύει ότι ο διαχωρισμός μεταναστών- προσφύγων πρέπει να υπάρχει. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να λάβει περισσότερα λεφτά από την ΕΕ» ήταν τα λόγια του καλεσμένου.

Τέλος σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι  οι εκλεγμένοι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Προβλέπει επίσης ότι θα πάνε καλά, μιας και το γενικό πλαίσιο είναι καλό.

Related Post

Ο Παναγιώτης Κονταρίνης για τον τελικό κυπέλλουΟ Παναγιώτης Κονταρίνης για τον τελικό κυπέλλου

Στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα», μίλησε το μέλος του ΔΣ του Παλληξουριακού, Παναγιώτης Κονταρίνης εν’ όψει του τελικού Κυπέλλου. Αναφέρθηκε αρχικά στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα (ΔΑΚ Αργοστολίου) όπου όπως τόνισε

Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και την συμμετοχή του Παλληξουραικού σε αυτό. «Ο Παλληξουριακός επάξια θα

Βίκτωρ Ρουχωτάς: «Στόχος μας, να καθιερωθεί μια διεθνής καλλιτεχνική συνάντηση»  Βίκτωρ Ρουχωτάς: «Στόχος μας, να καθιερωθεί μια διεθνής καλλιτεχνική συνάντηση»  

  Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρ Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τις εκδηλώσεις που ξεκινούν με το Ελληνο- Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι και