Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέκος Καλαφάτης, σε μια συζήτηση που περιελάμβανε θέματα αμιγώς πολιτικά, κάνοντας  ανάλυση όλων.

«Συντελούνται αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο» ανέφερε αρχικά ο κος Καλαφάτης, σε μια πρώτη ανάλυση της πολιτικής κατάστασης των ημερών μας. Μίλησε για την Συρία και τον ρόλο της Αμερικής σε όλες τις εξελίξεις και τόνισε ότι είτε μας αγγίζει είτε όχι πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει  και να μην το προσπερνάμε το συγκεκριμένο θέμα.

Επισήμανε τις διαφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Αμερικής και πως αντιδρούν σε κάθε κρίση, όταν αυτή ξεσπάει, ενώ ανέφερε ότι ενώ η Ευρώπη – με την σημερινή της μορφή- δημιουργήθηκε μετά από πολέμους, κανένας μας δεν γνωρίζει τι θα πει  πόλεμος και θεωρεί την ειρήνη δεδομένη.

Οι νέοι και η πολιτική

Σε αναφορά του για την νεολαία στην πολιτική ο κος Καλαφάτης  θεωρεί ότι η πολιτική δεν συγκινεί τους νέους και αυτό γιατί έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα που τους απομακρύνει. «Όταν οι νέοι βλέπουν πολιτικούς να τσακώνονται  και να αναλώνονται σε γελοία πράγματα δεν θα ασχοληθούν», ανέλυσε.

Εμφανίστηκε θετικός στην εικόνα της χώρας, όμως πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν βήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο ελληνικό κράτος το οποίο θα φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν και θα βοηθήσει ώστε να επιλυθούν πολλά βασικά θέματα χρόνων, όπως γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή, εργασιακά, αλλά όλα αυτά με εθνική συνεννόηση.

Στο μεταναστευτικό ο κος Καλαφάτης πιστεύει ότι ο διαχωρισμός μεταναστών- προσφύγων πρέπει να υπάρχει. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να λάβει περισσότερα λεφτά από την ΕΕ» ήταν τα λόγια του καλεσμένου.

Τέλος σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι  οι εκλεγμένοι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Προβλέπει επίσης ότι θα πάνε καλά, μιας και το γενικό πλαίσιο είναι καλό.

Related Post

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την εγκατάσταση της αφαλάτωσης του χωριού. Τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μια

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5. Ο κος Τσιλιμιδός αποκάλυψε πως πριν την επικοινωνία με την εκπομπή, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας ΕυφημίαςΚραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα του «ΙΑΝΟΥ», παρουσιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή του.