Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Μπεριάτος: «Η κατάδυση είναι απόλυτα ασφαλής αλλά δεν έχει αναδειχθεί»

Γεράσιμος Μπεριάτος: «Η κατάδυση είναι απόλυτα ασφαλής αλλά δεν έχει αναδειχθεί»

Γεράσιμος Μπεριάτος: «Η κατάδυση είναι απόλυτα ασφαλής αλλά δεν έχει αναδειχθεί» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο κος Γεράσιμος Μπεριάτος προκειμένου να συζητήσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, τις καταδύσεις.

Ο κος Μπεριάτος δραστηριοποιείται στις καταδύσεις, έχοντας ένα καταδυτικό κέντρο για όλο το νησί και παράλληλα είναι εκπαιδευτής καταδυτών.  «Ο καταδυτικός τουρισμός είναι η πιο εξελιγμένη μορφή θεματικού τουρισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην Κεφαλονιά για να καταδυθούν και το νησί έχει αποκτήσει καλή φήμη» ανέφερε ο κος Μπεριάτος και συνέχισε λέγοντας πως « είναι πολύ πρόσφατη μορφή τουρισμού και δεν έχει προλάβει να αναδειχθεί όπως θα έπρεπε».

Ο Δημήτρης Αλοΐζος ρώτησε τον καλεσμένο αν μπορεί ο καθένας να κάνει καταδύσεις και η απάντηση ήταν θετική. Πιο συγκεκριμένα ο καλεσμένος απάντησε πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με τις καταδύσεις, θα ξεκινήσει από μια απλή και εύκολη κατάδυση και αν του αρέσει μπορεί να συνεχίσει και να φτάσει να γίνει μέχρι και εκπαιδευτής καταδύσεων. Το κόστος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αποτρεπτικό « Μπορεί κάποιος να φτάσει να γίνει εκπαιδευτής και χωρίς δικό του εξοπλισμό» ανέφερε τονίζοντας ωστόσο ότι ένας καλός εξοπλισμός μπορεί να κοστίζει 1000 ευρώ.

Σχετικά με την ασφάλεια των καταδύσεων ο κος Μπεριάτος  ήταν κατηγορηματικός, πως όλα τα κέντρα έχουν πολλές πιστοποιήσεις και οι καταδύσεις είναι πλέον απόλυτα ασφαλείς.

«Η Κεφαλονιά έχει πολλά ναυάγια και είναι όλα προσβάσιμα. Έχουν όλα την δική τους ιστορία» επισήμανε θέλοντας να τονίσει πόσο σπουδαία ευρήματα μπορεί να δει κάποιος καταδυόμενος. Υπάρχουν πάντως περιορισμοί οι οποίοι έχουν να κάνουν με την φωτογράφιση των ναυαγίων. Πιο συγκεκριμένα, ο καθένας μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία το ναυάγιο αλλά όχι για επαγγελματική χρήση καθώς τότε θα πρέπει να πληρώσει ένα παράβολο των 800 ευρώ. Γίνονται όμως συζητήσεις να αλλάξουν πολλά σε σχέση με τις καταδύσεις μέσω νόμων και προσπάθεια γίνεται όλα τα ναυάγια στην Ελλάδα να είναι επισκέψιμα και να αναδειχθεί περισσότερο ο καταδυτικός τουρισμός.

Ο καλεσμένος κλήθηκε να απαντήσει αν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να έρθουν σε επαφή με αρχές (κυβέρνηση- αυτοδιοίκηση) και να δοθεί περισσότερη έμφαση σε αυτή την μορφή τουρισμού. «Έχει υπάρξει προσέγγιση από το Υπουργείο Τουρισμού για να εξελιχθεί ο κλάδος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (λόγω αρχαιοτήτων) να γίνουν όλοι οι υποθαλάσσιοι θησαυροί προβάσιμοι» ανέφερε ο κος Μπεριάτος σχετικά με την προσέγγιση που επιχειρείται. Υπάρχει πρόθεση να προσεγγιστούν και οι κατά τόπους αρχές αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σχεδιαστεί το τουριστικό πλάνο και μετά να δούμε αν μπορούν οι καταδύσεις να διαφημιστούν και να μπουν μέσα στο πρόγραμμα.

Η πολύ ωραία συνέντευξη έκλεισε με τον κο Μπεριάτο να επισημαίνει για μια ακόμα φορά πόσο σπουδαίος είναι ο πλούτος που υπάρχει στην θάλασσα, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσει τον Περσέα, τον οποίο οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθεί όποιος καταδύεται.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Σταύρος Τραυλός: «Για εμάς είναι έργο πρώτης προτεραιότητας ο δρόμος Αργοστόλι- Πόρος»Σταύρος Τραυλός: «Για εμάς είναι έργο πρώτης προτεραιότητας ο δρόμος Αργοστόλι- Πόρος»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την αποκάλυψη ότι θα φτιαχτεί ο δρόμος Αργοστολίου- Πόρου. Όπως είπε ο

«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν τα μέλη του «Κόμματος για τα Ζώα», Βάσω Λεβεντάκου (εκπρόσωπος του κόμματος στα Ιόνια) και Γιάννης Κοσμάτος (μέλος του

Μπατιστάτος, Παπαθεοδωρόπουλος και Σπαθής για το αύριο του δήμουΜπατιστάτος, Παπαθεοδωρόπουλος και Σπαθής για το αύριο του δήμου

Σε μια έκτακτη εκπομπή την Κυριακή 19 Μαΐου, στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι τριών διαφορετικών παρατάξεων. Οι κύριοι Αριστοτέλης Μπατιστάτος από την παράταξη «Επόμενη Μέρα», ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος