Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»

Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»

Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα» post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κος Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα κοντά στους φοιτητές που παλεύουν για να διατηρηθεί το ΤΕΙ στο Ληξούρι.

Στην Αθήνα βρέθηκαν και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές. «Εξεπλάγην αρνητικά γιατί ο κόσμος ήταν λίγος» ανέφερε ο κος Αραβαντινός επισημαίνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια έπρεπε να σταθεί περισσότερος κόσμος από την Κεφαλονιά.

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  κο Διγαλάκη  – η κα Κεραμέως δεν μπορούσε- και είχαν μια πολιτισμένη συζήτηση και εποικοδομητική.  Ο κος Αραβαντινός ανακοίνωσε ότι αυτό που ζήτησε ο κος Διγαλάκης είναι, οι φοιτητές να συντάξουν μια επιστημονική μελέτη στην οποία να αναφέρουν την επαγγελματική κατοχύρωση που προσφέρει το ΤΗΜΟ  και επίσης όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το τμήμα.

«Η κοινωνία έχει αγαπήσει το ΤΗΜΟ. Μας έφεραν ένα τμήμα – εθνομουσικολογίας- το οποίο είναι αίολης αξιοπιστίας» τόνισε ο κος Αραβαντινός επισημαίνοντας επίσης, πως ναι μεν ζητήθηκε από τους φοιτητές αυτή η επιστημονική μελέτη , αλλά μάλλον αυτό έγινε για να κερδίσουν  χρόνο, καθώς έχουν πάρει την απόφαση να ισχυροποιήσουν την Κέρκυρα (στο θέμα των πανεπιστημίων) και να αποδυναμώσουν πλήρως το Ληξούρι.

Τέλος, ο κος Αραβαντινός ανέφερε ότι κάποια υπόσχεση δεν πήραν από τον υφυπουργό  και ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για την διατήρηση του τμήματος που λειτουργεί 16 χρόνια στο Ληξούρι.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μεταδίδεται καθημερινά 11:00 – 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Νίκος Γκισγκίνης: Δεν βλέπω διαφορές ανάμεσα σε ” Καλλικράτη” και “Κλεισθένη”Νίκος Γκισγκίνης: Δεν βλέπω διαφορές ανάμεσα σε ” Καλλικράτη” και “Κλεισθένη”

Ξεκίνησε η σειρά εκπομπών με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1” και βασικός στόχος των εκπομπών να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Cosmos 96,5Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Cosmos 96,5

Μια ξεχωριστή συνέντευξη υπήρξε στο τέλος του προεκλογικού αγώνα στο Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στην

Η Σοφία Μαροπούλου στον Cosmos 96,5Η Σοφία Μαροπούλου στον Cosmos 96,5

Τηλεφωνικά φιλοξενήθηκε η κα Σοφία Μαροπούλου, στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να ενημερώσει για τις δράσεις του κέντρου διημέρευσης ΑμεΑ «Υπερίων». Μίλησε για τις δυσκολίες που