Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»

Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»

Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα» post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κος Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα κοντά στους φοιτητές που παλεύουν για να διατηρηθεί το ΤΕΙ στο Ληξούρι.

Στην Αθήνα βρέθηκαν και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος για να συμπαρασταθούν στους φοιτητές. «Εξεπλάγην αρνητικά γιατί ο κόσμος ήταν λίγος» ανέφερε ο κος Αραβαντινός επισημαίνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια έπρεπε να σταθεί περισσότερος κόσμος από την Κεφαλονιά.

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  κο Διγαλάκη  – η κα Κεραμέως δεν μπορούσε- και είχαν μια πολιτισμένη συζήτηση και εποικοδομητική.  Ο κος Αραβαντινός ανακοίνωσε ότι αυτό που ζήτησε ο κος Διγαλάκης είναι, οι φοιτητές να συντάξουν μια επιστημονική μελέτη στην οποία να αναφέρουν την επαγγελματική κατοχύρωση που προσφέρει το ΤΗΜΟ  και επίσης όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το τμήμα.

«Η κοινωνία έχει αγαπήσει το ΤΗΜΟ. Μας έφεραν ένα τμήμα – εθνομουσικολογίας- το οποίο είναι αίολης αξιοπιστίας» τόνισε ο κος Αραβαντινός επισημαίνοντας επίσης, πως ναι μεν ζητήθηκε από τους φοιτητές αυτή η επιστημονική μελέτη , αλλά μάλλον αυτό έγινε για να κερδίσουν  χρόνο, καθώς έχουν πάρει την απόφαση να ισχυροποιήσουν την Κέρκυρα (στο θέμα των πανεπιστημίων) και να αποδυναμώσουν πλήρως το Ληξούρι.

Τέλος, ο κος Αραβαντινός ανέφερε ότι κάποια υπόσχεση δεν πήραν από τον υφυπουργό  και ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για την διατήρηση του τμήματος που λειτουργεί 16 χρόνια στο Ληξούρι.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μεταδίδεται καθημερινά 11:00 – 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο δάσκαλος οδήγησης Κώστας Βαρτελάτος με αφορμή τον νέο νόμο που αυστηροποιεί τις ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ. Όπως τόνισε δεν

Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;

Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την επιστολή του συλλόγου μέσα από την οποία

Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια πρώτη εμφάνιση μετά την εκλογή του και με σκοπό να ενημερώσει ποιες ενέργειες