Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»

Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»

Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στο Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η Ασπασία Βασιλατου, μέλος του ΝΤΟΡΙΣ  και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη  σε σχέση με τα αδέσποτα αλλά  και την κακοποίηση των ζώων.

Ο λόγος που την ώθησε να παρέμβει στην εκπομπή, ήταν ότι η κατάσταση χειροτερεύει  αντί να γίνονται βήματα μπροστά.  Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Παρατάνε τα σκυλάκια στον δρόμο. Με τα μάτια μου είδα πριν 10 μέρες ένα περιστατικό. Άφησαν το σκυλί και ευτυχώς το πήρε μια φίλη μου και το έδωσε για υιοθεσία».  Επισήμανε δε, ότι στο Ληξούρι είναι πολύ συχνό τα φαινόμενο  να παρατάνε κουτάβια σε κάδους.

Η κα Βασιλάτου υπογράμμισε και το πολύ σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από την μη στείρωση των ζώων. «Πρέπει να γίνεται στείρωση στα ζώα. Τα μεν θηλυκά θα γεννούν κουταβάκια τα οποία οι ιδιοκτήτες – τις περισσότερες φορές- δεν τα θέλουν, τα δε αρσενικά πολλές φορές γίνονται πολύ επιθετικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που άτομα του ΝΤΟΡΙΣ έχουν κληθεί να επέμβουν ακόμα και σε οικόσιτα ζώα. Όπως ανέφερε: «Πηγαίνουμε και βρίσκουμε ζώα σε άθλιες συνθήκες, δεμένα με αλυσίδες, σε βαρέλια…           Νομίζουν ότι η φροντίδα ενός σκύλου είναι παιχνίδι».

Η κα Βασιλάτου αποκάλυψε πως αυτή την στιγμή στο καταφύγιο φιλοξενούνται 300 σκυλιά, χωρίς όμως να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό ούτε όμως και οι απαιτούμενοι  πόροι.

Τέλος, θέλησε να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους ιδιοκτήτες, για τις φόλες που υπάρχουν στον δρόμο. Ανέφερε επίσης, ότι κάποιοι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν και τον δικό της σκύλο ακριβώς έξω από το σπίτι.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Δημήτρης Ματζουράτος: «Ο κόσμος να ψηφίσει ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση»Δημήτρης Ματζουράτος: «Ο κόσμος να ψηφίσει ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση»

Για την δεύτερη προεκλογική του εμφάνιση βρέθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο Δημήτρης Ματζουράτος υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Αυτό που είπε αρχικά είναι πως πρέπει το

Γιάννης Βαρούχας, Βαγγέλης Ευαγγελάτος και Άγης Κονιδάρης σε μια συζήτηση με επίκεντρο την υγεία και την συνεργασίαΓιάννης Βαρούχας, Βαγγέλης Ευαγγελάτος και Άγης Κονιδάρης σε μια συζήτηση με επίκεντρο την υγεία και την συνεργασία

Γιάννης Βαρούχας (Επόμενη Μέρα), Βαγγέλης Ευαγγελάτος (Δημοτική Συμπολιτεία) και Άγης Κονιδάρης (Κεφαλονιά: Νησί για όλους) ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», την Τρίτη 14-5-2019. Η συζήτηση

Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραχώρησε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης. Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να κάνει έναν σύντομο απολογισμό και να