Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμε

Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμε

Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμε post thumbnail image

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του COSMOS 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων στο Ιόνιο.

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Υπάρχει τουρισμός και πρέπει να υπάρξουν υδροπλάνα» ήταν τα πρώτα του λόγια σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι η εταιρεία δεν έχει αφήσει εκτός τα δυο νησιά.

  • Που οφείλεται η καθυστέρηση;

Ο κος Χαραλάμπους έστρεψε τα βέλη του στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή η οποία σύμφωνα με τον ίδιο άφησε το θέμα να σέρνεται  από την στιγμή που ζήτησε να αναλάβει την υλοποίηση η εταιρία του, με δικά της κεφάλαια.

Εμείς ζητήσαμε (εκ νέου) να κατασκευάσουμε τα υδατοδρόμια Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης και Λευκάδας χωρίς κανένα κόστος για τα Λιμενικά Ταμεία» , ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η στάση της τωρινής περιφερειακής αρχής είναι θετική.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Η κα Κράτσα θέλησε να βάλει σε τροχιά υλοποίησης τα υδατοδρόμια, αλλά το θέμα σταμάτησε από ένσταση της αντιπολίτευσης λόγω μεγάλου κόστους.

Κατέφυγαν και στο ΣτΕ το οποίο τελικά δικαίωσε την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, πως πράγματι τα χρήματα για τα υδατοδρόμια ήταν περισσότερα από τα προϋπολογιζόμενα και από τότε δεν έχει προχωρήσει το θέμα.  Εμείς έχουμε στείλει επιστολές και περιμένουμε απαντήσεις» . ανέφερε.

Ο κος Χαραλάμπους απάντησε και στο ερώτημα αν η όλη καθυστέρηση οφείλεται και σε άλλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των μεταφορών και τόνισε ότι, με μια νέα επένδυση πάντα  θα υπάρχουν συμφέροντα που θα θίγονται, αλλά η αγορά πάντα βρίσκει τον τρόπο. «Και με τα “δελφίνια” το ίδιο είχε συμβεί» τόνισε.

  • Η κατασκευή, τα εισιτήρια και η διάρκεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος αναφερόμενος στην κατασκευή των υδατοδρομίων σημείωσε ότι θα πρόκειται για ένα μίνι αεροδρόμιο επί υδάτινου εδάφους, το οποίο μάλιστα για να διαμορφωθεί δεν θα διαρκέσει πάνω από 4 μήνες. «Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία» τόνισε υποστηρίζοντας ότι θα διαμορφώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, με τις απεργίες που γίνονται από την ΠΝΟ  αλλά και λόγω άλλων παραγόντων.

Παράλληλα ο προσκεκλειμμένος έδωσε και άλλες πληροφορίες όπως το κόστος μιας μετάβασης έως την Πάτρα αλλά και την διάρκεια της πτήσης: «Τα υδροπλάνα εξυπηρετούν σε γρήγορους χρόνους και μόνο μέχρι την δύση του ήλιου. Το δρομολόγιο Πάτρα- Κεφαλονιά θα διαρκεί 22 λεπτά και θα κοστίζει 48 ευρώ». Επιπρόσθετα τόνισε ότι η μισή ώρα πτήσης κυμαίνεται στα 70 -75 ευρώ (π.χ. στα δρομολόγια Κέρκυρα – Ζάκυνθος, Πάτρα – Λευκάδα & Αθήνα – Μύκονος) 

Για το τέλος, ο κος Χαραλάμπους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα για τα υδροπλάνα του Ιονίου, καθώς η διαδικασία σε όλη την Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης και συνεχώς δίνονται άδειες για νέα υδατοδρόμια.

 

Related Post

Ο Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίαςΟ Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή το νέο εμβολιαστικό κέντρο που πρόκειται να εγκατασταθεί στον χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε το εμβολιαστικό

Ο Χρήστος Παυλάτος για την κατάσταση των νοσηλευομένων και για τους εμβολιασμούςΟ Χρήστος Παυλάτος για την κατάσταση των νοσηλευομένων και για τους εμβολιασμούς

Για την καθιερωμένη ενημέρωση, αναφορικά με τα κρούσματα και την κατάστασή τους, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 ο εκτελών χρέη Διοικητή του νοσοκομείου Χρήστος Παυλάτος. «Οι νοσηλευόμενοι είναι 9. Κάποιοι κάνουν

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για τους δασικούς χάρτες, τα σπήλαια και τον Μύρτο, την παραλιακή Αργοστολίου και τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥΟ βουλευτής Παναγής Καππάτος για τους δασικούς χάρτες, τα σπήλαια και τον Μύρτο, την παραλιακή Αργοστολίου και τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ

Πληθώρα θεμάτων συζητήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» όπου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν τα θέματα των σπηλαίων, του Μύρτου και των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ.