Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών post thumbnail image

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο της  «εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Κεφαλονιάς».

Και ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ο κος Μοσχόπουλος τόνισε ότι δυστυχώς, το θέμα των πυρκαγιών καμία κυβέρνηση δεν το έχει δει με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να το αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει. Εξήγησε, περαιτέρω ότι είναι λάθος να αλλάζουν οι διοικητές στην πυροσβεστική κάθε χρόνο, καθώς ένας διοικητής χρειάζεται ένα διάστημα ώστε να δει, να μάθει και να οργανώσει έναν αντιπυρικό σχεδιασμό.

«Τα ακαθάριστα  χωράφια και τα σκουπίδια είναι κίνδυνος  και φταίμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς  και κοντά σε κάδους σκουπιδιών, που μεταμορφώνονται σε μικρές χωματερές καθώς ο καθένας πετάει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει ότι όλα αυτά που εναποθέτει μπορεί να πάρουν φωτιά. Τόνισε, πως θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός και πρόστιμα και όχι «φωτογραφικές ανακοινώσεις».

Σχετικά με την χρηματοδότηση και τα όσα κατά καιρούς ακούγονται από κάποιους, ο κος Μοσχόπουλος κάλεσε όποιον πιστεύει ότι η «Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας» χρηματοδοτείται να του το αποδείξει γιατί όπως είπε δεν υπάρχει ικανή χρηματοδότηση.

Τέλος κάλεσε όλο τον κόσμο να κάνει το αυτονόητο σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποια φωτιά. Να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες οδηγίες!  

Related Post

Ο Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίαςΟ Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή το νέο εμβολιαστικό κέντρο που πρόκειται να εγκατασταθεί στον χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε το εμβολιαστικό

Σταύρος  Σπαθής: «Η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί έργα ζωής – Προσπαθούμε μέσω του επιμελητηρίου να πετύχουμε ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις»Σταύρος  Σπαθής: «Η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί έργα ζωής – Προσπαθούμε μέσω του επιμελητηρίου να πετύχουμε ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Βασικά θέματα της συζήτησης  τα έργα της ΔΕΥΑΚ αλλά και οι προσπάθειες να

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος φοιτητών ΤΗΜΟ: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το τμήμαΠρόεδρος και αντιπρόεδρος φοιτητών ΤΗΜΟ: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το τμήμα

Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος  ΤΗΜΟ Δημήτρης Κολυδάς και η αντιπρόεδρος Νίκη Σκουμπούρη, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εκφράσουν τις