Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών post thumbnail image

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο της  «εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Κεφαλονιάς».

Και ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ο κος Μοσχόπουλος τόνισε ότι δυστυχώς, το θέμα των πυρκαγιών καμία κυβέρνηση δεν το έχει δει με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να το αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει. Εξήγησε, περαιτέρω ότι είναι λάθος να αλλάζουν οι διοικητές στην πυροσβεστική κάθε χρόνο, καθώς ένας διοικητής χρειάζεται ένα διάστημα ώστε να δει, να μάθει και να οργανώσει έναν αντιπυρικό σχεδιασμό.

«Τα ακαθάριστα  χωράφια και τα σκουπίδια είναι κίνδυνος  και φταίμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς  και κοντά σε κάδους σκουπιδιών, που μεταμορφώνονται σε μικρές χωματερές καθώς ο καθένας πετάει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει ότι όλα αυτά που εναποθέτει μπορεί να πάρουν φωτιά. Τόνισε, πως θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός και πρόστιμα και όχι «φωτογραφικές ανακοινώσεις».

Σχετικά με την χρηματοδότηση και τα όσα κατά καιρούς ακούγονται από κάποιους, ο κος Μοσχόπουλος κάλεσε όποιον πιστεύει ότι η «Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας» χρηματοδοτείται να του το αποδείξει γιατί όπως είπε δεν υπάρχει ικανή χρηματοδότηση.

Τέλος κάλεσε όλο τον κόσμο να κάνει το αυτονόητο σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποια φωτιά. Να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες οδηγίες!  

Related Post

Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους», Διονύσης Τρωιάνος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις  για την ανακοίνωσή του σχετικά

Στάυρος Σπαθής: «Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το επιμελητήριο – Δεν θα μυρίζει το Αργοστόλι το καλοκαίρι»Στάυρος Σπαθής: «Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το επιμελητήριο – Δεν θα μυρίζει το Αργοστόλι το καλοκαίρι»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του επιμελητηρίου, κος Σταύρος Σπαθής. Ο κος Σπαθής κλήθηκε αρχικά να απαντήσει για το μεταφορικό ισοδύναμο και

Άγγελος Γαλιατσάτος: Γιατί συμμετέχω στην «Δημοτική Συμπολιτεία»Άγγελος Γαλιατσάτος: Γιατί συμμετέχω στην «Δημοτική Συμπολιτεία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Δημοτική Συμπολιτεία» Άγγελος Γαλιατσάτος, σε μια πρώτη συνέντευξη, σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο. Η