Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός, μιας και ο καιρός που απομένει, για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, είναι λίγος.

Ο κος Τιμοθέατος επέλεξε να ξεκινήσει με ενημέρωση για τις εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε η ένωση. « Η ένωση συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις και τα μηνύματα από όλες είναι πολύ θετικά. Για παράδειγμα από το Βελιγράδι, η Κεφαλονιά στις προκρατήσεις είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ελλάδας. Tour Operators μας ενημέρωσαν ότι οι εκδρομές που θα γίνουν οδικώς είναι ήδη sold out» ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας μια πρώτη εικόνα για τον φετινό τουρισμό ενώ επισήμανε ότι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί προκύπτουν προβλήματα.

Τέλος Μαρτίου θα υπάρξει η πρώτη πτήση ενώ από το Βελιγράδι η πρώτη πτήση θα έρθει Ιούνιο. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην καινούργια αγορά της Λιθουανίας. «Από Σεπτέμβριο έως μέσα Οκτωβρίου θα υπάρξουν πτήσεις από την Λιθουανία. Οι πολίτες επιλέγουν εκείνη την περίοδο για τα ταξίδια τους και η πτήση μπαίνει πιο πολύ δοκιμαστικά» τόνισε. Επίσης έδωσε και μια απάντηση σε όσους μπορεί να πουν ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει καλή οικονομία οπότε δεν θα έρθουν και τουρίστες, λέγοντας πως βρίσκονται σε πολύ καλό οικονομικό επίπεδο.

Ο κος Τιμοθεάτος αναφέρθηκε και στις 3 τουριστικές επιτροπές που υπάρχουν στην Κεφαλονιά, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία και όχι τρεις. « Ο τουρισμός είναι κάτι συνολικό. Η Κεφαλονιά είναι μια και το τουριστικό προϊόν ένα» υπογράμμισε, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα συσταθεί και μια περιφερειακή επιτροπή για τον τουρισμό.

Τέλος, ο κος Τιμοθεάτος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το θέμα του ιού με την ραγδαία εξάπλωση (κορωνοϊού).  Ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κάποια ακύρωση έως τώρα και ειδικά για τις καλοκαιρινές κρατήσεις, ούτε κάποιο «μούδιασμα» στην ροή των κρατήσεων. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι ο τουρισμός είναι εύθραυστος» επισήμανε.

Τέλος, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Σχολείο Τουρισμού, που θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά φέτος. Υπογράμμισε πως: «Πέρυσι έλαβαν μέρος 400 άτομα. Για φέτος ο πήχης είναι πολύ ψηλά» και ενημέρωσε ότι το Σχολείο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Σπύρος Γαλιατσάτος: Το αποτέλεσμα με κρατάει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσωΣπύρος Γαλιατσάτος: Το αποτέλεσμα με κρατάει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω

Ο α/περιφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», αφού και σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος. Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα σχόλιο

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης

Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;

Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την επιστολή του συλλόγου μέσα από την οποία