Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να παραθέσει όλα τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού.

Ο κος Τιμοθεάτος κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι αισιόδοξοι τονίζοντας πως «από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάμε». Ενημέρωσε πως θα υπάρξουν σίγουρα παρατάσεις στις ακυρώσεις πτήσεων από τις εταιρείες. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους επαγγελματίες που θα κληθούν να τους εξυπηρετήσουν.

Ο πρόεδρος εξήγησε τι ακριβώς είναι το voucher Που θα δοθεί και πως θα μπορέσει κάποιος να το χρησιμοποιήσει. «Το voucher θα δοθεί ως επιστροφή. Ο τουρίστας θα έχει 18 μήνες προθεσμία να έρθει για διακοπές  στο μέρος που ήδη είχε  κάνει κράτηση. Αν δεν γίνει αυτό μέσα σε 18 μήνες τότε θα τους επιστρέφουμε τα χρήματα – προκαταβολές» εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους tour operators οι οποίοι ζητούν να αλλάξουν τα συμβόλαια και για το 2021 με στόχο την επόμενη τουριστική περίοδο να μην δίνουν τις προκαταβολές. Όπως τόνισε όμως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ξενοδόχων ζητάει την προπληρωμή των κρατήσεων πριν έρθουν οι τουρίστες.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Διονύσης Στανίτσας: Παλεύαμε μόνοι μας για την επαναλειτουργία της γραμμήςΔιονύσης Στανίτσας: Παλεύαμε μόνοι μας για την επαναλειτουργία της γραμμής

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων σχετικά με την γραμμή Πάτρα- Σάμη – Ιθάκη, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Έκανε μια μικρή αναδρομή της ιστορίας και τόνισε ότι

Τραυλός: «Η 6η ΥΠΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο»Τραυλός: «Η 6η ΥΠΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, εκφράζοντας την άποψή του σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά και

Ο Δημήτρης Σταρόβας του TOC TOC, στον Cosmos 96,5Ο Δημήτρης Σταρόβας του TOC TOC, στον Cosmos 96,5

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε – λίγο πριν την παράσταση στο Ληξούρι- ο Δημήτρης Σταρόβας. Μίλησε για την παράσταση και αυτό που επισήμανε είναι ότι σίγουρα όλοι