Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να παραθέσει όλα τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού.

Ο κος Τιμοθεάτος κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι αισιόδοξοι τονίζοντας πως «από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάμε». Ενημέρωσε πως θα υπάρξουν σίγουρα παρατάσεις στις ακυρώσεις πτήσεων από τις εταιρείες. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους επαγγελματίες που θα κληθούν να τους εξυπηρετήσουν.

Ο πρόεδρος εξήγησε τι ακριβώς είναι το voucher Που θα δοθεί και πως θα μπορέσει κάποιος να το χρησιμοποιήσει. «Το voucher θα δοθεί ως επιστροφή. Ο τουρίστας θα έχει 18 μήνες προθεσμία να έρθει για διακοπές  στο μέρος που ήδη είχε  κάνει κράτηση. Αν δεν γίνει αυτό μέσα σε 18 μήνες τότε θα τους επιστρέφουμε τα χρήματα – προκαταβολές» εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους tour operators οι οποίοι ζητούν να αλλάξουν τα συμβόλαια και για το 2021 με στόχο την επόμενη τουριστική περίοδο να μην δίνουν τις προκαταβολές. Όπως τόνισε όμως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ξενοδόχων ζητάει την προπληρωμή των κρατήσεων πριν έρθουν οι τουρίστες.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός. Μεταξύ άλλων μίλησε για το κυλικείο της Πάστρας και για το Μουσείο Σκλάβου. Κυλικείο Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας

Ηλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοιΗλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοι

Στην τελευταία από παραταξιακής άποψης εκπομπή, σε σχέση με το σχέδιο νόμου “Κλεισθένης”, στο στούντιο του cosmos96,5  φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙΚΟ,  Ηλίας Παρίσης.

Ηλίας Κορκουμέλης και Διονύσης Καππάτος στον Cosmos 96,5Ηλίας Κορκουμέλης και Διονύσης Καππάτος στον Cosmos 96,5

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκαν ο Α/δήμαρχος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, ο εκπρόσωπος του συλλόγου «ΝΤΟΡΙΣ» Διονύσης Καππάτος και οι συνήθεις ύποπτοι Δημήτρης Αλοϊζος, Ελευθερία Κουλουριώτη και Νίκος