Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ» post thumbnail image

O πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την ΚΕΔΗΚΕ και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε ο κος Πεφάνης στις 30 Απριλίου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η αλλαγή της ΚΕΔΗΚΕ σε ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, όπου σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι 3 δήμοι. «Έπρεπε να έχει συμβεί από τον Σεπτέμβριο. Ήταν κάτι τελείως διαδικαστικό. Παραμένω πρόεδρος και παραμένει και το ίδιο διοικητικό συμβούλιο» υπογράμμισε.

Ο κος Πεφάνης περιέγραψε εν συνεχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΕΔΗΚΕ. Όπως ενημέρωσε «Οι άλλοι 2 δήμοι, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα». Ανέφερε πως οι υπάλληλοι  έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο και ο προϋπολογισμός  δεν είναι ολοκληρωμένος και εξήγησε: «Οι δήμοι Σάμης και Ληξουρίου καθυστέρησαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και χάσαμε την φορολογική μας ενημερότητα. Πρέπει να έχουμε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό για να πληρωθούν όλοι. Χρειάζονται 94.000 για να πληρωθεί η ενημερότητα, οι υπάλληλοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, υπάρχει πρόθεση από τους άλλους 2 δήμους να αποχωρήσουν από την ΚΕΔΗΚΕ και να συστήσουν δικές τους «πολιτιστικές επιχειρήσεις», όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση. «Ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης του δήμου» τόνισε και ακολούθως αναφέρθηκε στις επιστολές που έχει στείλει και ο ίδιος και ο δήμαρχος στον υφυπουργό εσωτερικών για να λυθεί το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ. Όπως σημείωσε: «Θέλω συνεργασία, για να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και μετά να μπορεί ο κάθε δήμος – από μόνος του- να λειτουργήσει σωστά».

Τέλος, ο κος Πεφάνης έκανε μια μικρή αναφορά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι οποίες όμως θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε σκεφτεί αρκετές εκδηλώσεις.  Όποιες γίνουν, θα γίνουν μετά τις 15 Ιουλίου και τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής».

 

Related Post

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν. «Είμαστε σε ανησυχία,

Ο Γιώργος Αμυράς στον Cosmos 96,5Ο Γιώργος Αμυράς στον Cosmos 96,5

Ο Γιώργος Αμυράς, ο γνωστός βουλευτής του Ποταμιού και δημοσιογράφος, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”. Ζεύγος Αντωνοπούλου- Παπαδημητρίου, Novartis, Μακεδονικό και τουρκική προκλητικότητα τα κύρια σημεία

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιούΟ Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων που κατά την γνώμη του δεν θα έπρεπε να