Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ, Παναγής Δρακουλόγκωνας. 

Το θέμα της υγείας ήταν το πρώτο θέμα που του ζητήθηκε να σχολιάσει και ο κος Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε στην 6η ΥΠΕ – στην οποία ανήκουν και τα νησιά του Ιονίου- τονίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Πριν 5 χρόνια ζητήσαμε να έχουμε δική μας ΥΠΕ. Δεν έχει γίνει τίποτα».  Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει πως, παρά το γεγονός πως η νέα περιφερειακή αρχή είναι ταυτισμένη με την Κυβέρνηση, θα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την σύσταση Υγειονομικής Περιφέρειας για τα Ιόνια Νησιά.

Στον ιατρικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του Νοσοκομείου, ο καλεσμένος τόνισε πως οι διεκδικήσεις παραμένουν και είναι οι ακόλουθες: Προσλήψεις προσωπικού, ΜΕΘ. Ο κος Δρακουλόγκωνας παραδέχτηκε, με πάσα ειλικρίνεια, πως και επί των ημερών του ζητήθηκε η στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα.

«Με την Περιφερειακή Αρχή υπάρχει αντιπαλότητα επί πραγματικών ζητημάτων. Δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες» απάντησε ο τέως αντιπεριφερειάρχης όταν ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν τελευταία από όλες τις παρατάξεις. Υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο την θέση του αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο τονίζοντας: «Υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας και υπήρξε διαφορά με το “περιβαλλοντοκτόνο” νομοσχέδιο. Το οποίο εκτός από την ΕΔΑΚΙ περιλαμβάνει, τον φορέα του Αίνου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υδατοκαλλιέργειες…»

Το θέμα του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία, συζητήθηκε με τον κο Δρακουλόγκωνα να μην είναι πολύ αισιόδοξος αναφέροντας: «Στην Σάμη η κατάσταση θυμίζει την δεκαετία του 80. Πολύ λίγος ο κόσμος. Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει. Υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».  Επιπρόσθετα, ο καλεσμένος επισήμανε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τον τουρισμό, καθώς είναι η μόνη βιομηχανία που έχει.

Related Post

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ- Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ- Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου, που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Αφού επισήμανε

Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;

Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την επιστολή του συλλόγου μέσα από την οποία

Παναγής Ζαφειράτος: «4 μήνες μετά και έχουμε μια από τα ίδια»Παναγής Ζαφειράτος: «4 μήνες μετά και έχουμε μια από τα ίδια»

O πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», επισημαίνοντας ότι εδώ και 4 μήνες παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρόεδρος αναφερόμενος σε