Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ, Παναγής Δρακουλόγκωνας. 

Το θέμα της υγείας ήταν το πρώτο θέμα που του ζητήθηκε να σχολιάσει και ο κος Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε στην 6η ΥΠΕ – στην οποία ανήκουν και τα νησιά του Ιονίου- τονίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Πριν 5 χρόνια ζητήσαμε να έχουμε δική μας ΥΠΕ. Δεν έχει γίνει τίποτα».  Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει πως, παρά το γεγονός πως η νέα περιφερειακή αρχή είναι ταυτισμένη με την Κυβέρνηση, θα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την σύσταση Υγειονομικής Περιφέρειας για τα Ιόνια Νησιά.

Στον ιατρικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του Νοσοκομείου, ο καλεσμένος τόνισε πως οι διεκδικήσεις παραμένουν και είναι οι ακόλουθες: Προσλήψεις προσωπικού, ΜΕΘ. Ο κος Δρακουλόγκωνας παραδέχτηκε, με πάσα ειλικρίνεια, πως και επί των ημερών του ζητήθηκε η στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα.

«Με την Περιφερειακή Αρχή υπάρχει αντιπαλότητα επί πραγματικών ζητημάτων. Δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες» απάντησε ο τέως αντιπεριφερειάρχης όταν ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν τελευταία από όλες τις παρατάξεις. Υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο την θέση του αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο τονίζοντας: «Υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας και υπήρξε διαφορά με το “περιβαλλοντοκτόνο” νομοσχέδιο. Το οποίο εκτός από την ΕΔΑΚΙ περιλαμβάνει, τον φορέα του Αίνου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υδατοκαλλιέργειες…»

Το θέμα του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία, συζητήθηκε με τον κο Δρακουλόγκωνα να μην είναι πολύ αισιόδοξος αναφέροντας: «Στην Σάμη η κατάσταση θυμίζει την δεκαετία του 80. Πολύ λίγος ο κόσμος. Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει. Υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».  Επιπρόσθετα, ο καλεσμένος επισήμανε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τον τουρισμό, καθώς είναι η μόνη βιομηχανία που έχει.

Related Post

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να παραθέσει όλα τα προβλήματα που θα

Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, όπου φαίνεται και μετά από τις αναλύσεις στα λύματα

Ο Νίκος Φραντζής εφ ‘ όλης της όλης. Τα λόγια αισιοδοξίας και δύναμης για την περιπέτεια της υγείας τουΟ Νίκος Φραντζής εφ ‘ όλης της όλης. Τα λόγια αισιοδοξίας και δύναμης για την περιπέτεια της υγείας του

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με τον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου και πρώην Δήμαρχος Λειβαθούς Νίκος Φραντζής,  κάνοντας μια εμφάνιση στα ΜΜΕ μετά