Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα» post thumbnail image

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης μιας δημόσιας υπαλλήλου, εκπαιδευτικού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Υποψήφιων Συντονιστών, όπως είπε ο κος Ματζουράτος στην πρώτη του τοποθέτηση, είναι ένα μικρό Υπουργείο Παιδείας  για την περιφέρεια και αποφασίζει για θέματα εκπαίδευσης.   «Αφαίρεσε τα μόρια που αντιστοιχούν στη διδακτική υπηρεσία της Μαρίας Βλάχου, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών στο 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Ιονίων Νήσων (έδρα Αργοστόλι), διαρκούσης της θητείας της και 21 μήνες μετά την τοποθέτησή της! Ο λόγος ήταν πως η άδεια επαπειλούμενης κύησης, που πήρε η Συντονίστρια κατά το παρελθόν, δεν θεωρήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής ότι εμπίπτει στην άδεια κύησης και λοχείας, για τις οποίες κατοχυρώνεται η υπηρεσία ως διδακτική» επισήμανε ο κος Μαντζουράτος, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο το θέμα που προκύπτει.

Χαρακτήρισε το θέμα ως πολιτικό και κάλεσε το υπουργείο να πάρει θέση καθώς όπως είπε: «Η γνωμοδότηση του υπουργείου ήταν ήξεις αφήξεις» και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα το «φτάσουν» μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει.

Όπως επισήμανε, η κα Βλάχου είναι η κάθε γυναίκα που εργάζεται και μπορεί να έχει επαπειλούμενη κύηση. «Αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να αποκατασταθεί η μοριοδότησή της. Πρέπει να λήξει αυτή η ιστορία».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη πικετοφορία  ενάντια στο νομοσχέδιο για της διαδηλώσεις. Ο καλεσμένος το χαρακτήρισε χουντικό νομοσχέδιο με το οποίο καταργούν του δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει.

Related Post

Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»

Με ένα πολύ σημαντικό θέμα ασχολήθηκε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο Δημήτρης Αλοΐζος και η Ελευθερία Κουλουριώτου φιλοξένησαν στην εκπομπή τον πρόεδρο του ΔΣ των φοιτητών του

Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς. Ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε στις

Νίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάταΝίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάτα

Στο στούντιο του Cosmos96,5 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου , Νίκος Βαλλιανατός.