Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα» post thumbnail image

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης μιας δημόσιας υπαλλήλου, εκπαιδευτικού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Υποψήφιων Συντονιστών, όπως είπε ο κος Ματζουράτος στην πρώτη του τοποθέτηση, είναι ένα μικρό Υπουργείο Παιδείας  για την περιφέρεια και αποφασίζει για θέματα εκπαίδευσης.   «Αφαίρεσε τα μόρια που αντιστοιχούν στη διδακτική υπηρεσία της Μαρίας Βλάχου, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών στο 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Ιονίων Νήσων (έδρα Αργοστόλι), διαρκούσης της θητείας της και 21 μήνες μετά την τοποθέτησή της! Ο λόγος ήταν πως η άδεια επαπειλούμενης κύησης, που πήρε η Συντονίστρια κατά το παρελθόν, δεν θεωρήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής ότι εμπίπτει στην άδεια κύησης και λοχείας, για τις οποίες κατοχυρώνεται η υπηρεσία ως διδακτική» επισήμανε ο κος Μαντζουράτος, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο το θέμα που προκύπτει.

Χαρακτήρισε το θέμα ως πολιτικό και κάλεσε το υπουργείο να πάρει θέση καθώς όπως είπε: «Η γνωμοδότηση του υπουργείου ήταν ήξεις αφήξεις» και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα το «φτάσουν» μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει.

Όπως επισήμανε, η κα Βλάχου είναι η κάθε γυναίκα που εργάζεται και μπορεί να έχει επαπειλούμενη κύηση. «Αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να αποκατασταθεί η μοριοδότησή της. Πρέπει να λήξει αυτή η ιστορία».

Τέλος, αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη πικετοφορία  ενάντια στο νομοσχέδιο για της διαδηλώσεις. Ο καλεσμένος το χαρακτήρισε χουντικό νομοσχέδιο με το οποίο καταργούν του δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώνει.

Related Post

Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τα ανταποδοτικά, που λαμβάνουν οι κοινότητες

Αντωνάτου, Σπαθής και Διγαλέτος για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες της ΣάμηςΑντωνάτου, Σπαθής και Διγαλέτος για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες της Σάμης

Ο νεοσύστατος δήμος  της Σάμης ήταν πρωταγωνιστής της εκπομπής καθώς καλεσμένοι ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Η κα Κατερίνα Αντωνάτου από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Στέλιου Σπαθή, ο

«Η Αγία Ευφημία τείνει να διαγραφεί από τον τουριστικό χάρτη»«Η Αγία Ευφημία τείνει να διαγραφεί από τον τουριστικό χάρτη»

Η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης  Αφροδίτη Ανδρικοπούλου, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Ευφημία αλλά και σε άλλες δημοφιλείς