Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες» post thumbnail image

Ο νοσοκομειακός γιατρός Γιάννης Φισφής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου  «Στα Υπόγεια είναι  η Θέα», με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε μια μέρα νωρίτερα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Ο κος Φισφής έδωσε την δική του εικόνα μέσα από το νοσοκομείο.

Ευχαριστημένος και κάπως δικαιωμένος εμφανίστηκε ο καλεσμένος , τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή ανταποκρίνονται πλήρως στα αιτήματα του ιατρικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ευχάριστο ότι το νοσοκομείο θα χαρακτηριστεί άγονο- δυσπρόσιτο, γιατί οι γιατροί θα αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα.  Θα μπορούν δηλαδή μετά από 5 χρόνια να μονιμοποιούνται κλπ. Θα είναι πολύ καλό εάν γίνει». Ο κος Φισφής αποκάλυψε πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του, καθώς όπως ο ίδιος υπογράμμισε, η εμπειρία του, του έχει δείξει ότι οι εξαγγελίες, μένουν εξαγγελίες.

Αναφορικά με τον μοριακό αναλυτή που υπάρχει πλέον στο νοσοκομείο, ο γιατρός επισήμανε ότι υπήρχε αγωνία για το πότε και αν θα έρθει, όμως τώρα πρέπει να λειτουργήσει με ασφάλεια. «Θέλει ειδικό χώρο και το προσωπικό θα πρέπει να ασχολείται μόνο με αυτό» ανέφερε. Επίσης αναφέρθηκε και στην κλινική Covid, τονίζοντας τα εξής: «Υπάρχουν 10 κρεβάτια, δεν λειτουργεί όμως επίσημα  ως κλινική Covid. Για να λειτουργήσει  αποσπώνται νοσηλεύτριες από τις υπόλοιπες κλινικές και έτσι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι κλινικές».

Μίλησε και για τους αποσπασμένους παθολόγους, όπου όπως είπε ήρθαν για 10 μέρες ο καθένας και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τον Αύγουστο. «Η κατάσταση είναι ίδια εδώ και πολλά χρόνια κα τίποτα δεν αλλάζει» σχολίασε, εξηγώντας πως υπάρχει οικονομική δυσπραγία στο ΕΣΥ και είναι λογικό ένας γιατρός να πάει στο εξωτερικό όταν ξέρει ότι εκεί θα πάρει 3.500 ευρώ, έναντι των 900 εδώ. «Είναι και η νησιωτικότητα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν υπάρχουν άλλοι λόγοι θα πρέπει να διερευνηθούν» κατέληξε.

Τέλος, ο κος Φισφής υπογράμμισε ότι πρέπει στο νοσοκομείο να μπει «νέο αίμα» για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά  όλες οι κλινικές, καθώς πλέον αντιμετωπίζονται  κυρίως έκτακτα περιστατικά. Υποστήριξε επίσης, ότι υπάρχει αδιαφορία του κεντρικού κράτους προς την περιφέρεια και θα πρέπει να αλλάξει αυτό.

Related Post

Ο Μιχάλης Γάκης απαντά για τις “κομπίνες” στον Μύρτο!Ο Μιχάλης Γάκης απαντά για τις “κομπίνες” στον Μύρτο!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο α/δήμαρχος Πυλάρου, Μιχάλης Γάκης. Αφορμή, η πρόσφατη απάντηση του Δημάρχου για κομπίνες στον Μύρτο μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Διονύση

Ο Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔΟ Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Νικηφόρος Κουλουμπής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 με αφορμή το εθελοντικό έργο της οργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει καθαρισμούς παραλιών αλλά και αναδασώσεις.«Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς είναι κοντά

Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και την συμμετοχή του Παλληξουραικού σε αυτό. «Ο Παλληξουριακός επάξια θα