Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ηλίας Χονδρογιάννης – SOS kids Λάμψη: «Σκοπός μας η ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία»

Ηλίας Χονδρογιάννης – SOS kids Λάμψη: «Σκοπός μας η ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία»

Ηλίας Χονδρογιάννης – SOS kids Λάμψη: «Σκοπός μας η ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία» post thumbnail image

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες SOS Kids Λάμψη, Ηλίας Χονδρογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της συνέντευξης να γίνει γνωστό το έργο του συλλόγου αλλά και η προσφορά του.

Όπως ενημέρωσε ο κος Χονδρογιάννης ο σύλλογος δεν χρηματοδοτείται από κρατικές επιχορηγήσεις καθώς όπως ανέφερε η πολιτεία έχει αφήσει στην τύχη τους όλους όσους έχουν παιδιά με γενετικά σύνδρομα (Αυτισμό, Down κλπ). Ο σύλλογος προσπαθεί να βοηθήσει στην ένταξη των παιδιών στην κοινωνία, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και μέσα από τον αθλητισμό. Ο πρόεδρος μίλησε με θέρμη για όλα εκείνα τα παιδιά του συλλόγου που κατάφεραν να διαπρέψουν σε διάφορα αθλήματα και όχι μόνο. Αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει στο Αργοστόλι, τον πρώτο ‘Ελληνα με σύνδρομο down που παίζει μπουζούκι.

Ο κος Χονδρογιάννης κλήθηκε να απαντήσει αν στην Κεφαλονιά λειτουργούν ανάλογες δομές και απάντησε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες όπως αθλητικοί χώροι κ.α. «Έχουμε περίπου 100 μέλη στην Κεφαλονιά, είναι γονείς, φίλοι… Δεν υπάρχουν όμως δομές. Ο Δήμος είναι διαθέσιμος να μας παραχωρήσει έναν χώρο για να τον έχουμε σαν γραφείο» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

«Τα παιδιά έχουν πολλή αγάπη να δώσουν. Πρέπει οι γονείς να τα βγάλουν από το σπίτι. Δεν πρέπει να ντρέπονται, είναι παιδιά τους» υπογράμμισε ο κος Χονδρογιάννης θέλοντας να προτρέψει τους γονείς που μπορεί να έχουν ένα παιδί με κάποιο γενετικό σύνδρομο, να μην το κρατάνε στο σπίτι. Ο καλεσμένος ανέφερε επιπλέον, ότι τα παιδιά πρέπει να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και να αρχίσει με αυτό τον τρόπο η ενσωμάτωση.

Τέλος, ο κος Χονδρογιάννης κάλεσε όποιον θέλει να γίνει εθελοντής. «Όποιος θέλει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα μας www.soskids.org.gr , να συμπληρώσει την φόρμα που υπάρχει και να προσφέρει παρέχοντας στήριξη.

Related Post

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του ΙονίουΟ Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του Ιονίου

Στον Δημήτρη Αλοΐζο και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κος Γαλιατσάτος βρέθηκε στην Ζάκυνθο για να

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης στο Cosmos96,5Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης στο Cosmos96,5

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Αλοϊζο και την Σπυριδούλα Αναλυτή και την εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”

Καταγγελία Χριστόφορου Παναγιωτόπουλου για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: «Για μια διαδικασία μισού λεπτού, ταλαιπωρούμαστε μήνες»Καταγγελία Χριστόφορου Παναγιωτόπουλου για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: «Για μια διαδικασία μισού λεπτού, ταλαιπωρούμαστε μήνες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο κος Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να καταγγείλει τα όσα βίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όταν το επισκέφθηκε για να προγραμματίσει ένα ραντεβού