Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες» post thumbnail image

Η Ασπασία Βασιλάτου, μέλος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να καταγγείλει – για μια ακόμα φορά- τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

«20 μέρες πριν μας ειδοποίησαν για ένα σκυλάκι στο Χειμωνικό, παραμονή Πρωτοχρονιάς βρήκα ένα δηλητηριασμένο κοντά στα Σπήλια, προχθές σε κάδο σκουπιδιών άλλο ένα σκυλάκι. Με πήραν τηλέφωνο για σκυλιά σκελετωμένα σε ταράτσες με μισό μέτρο αλυσίδα» ανέφερε η κα Βασιλάτου, τονίζοντας ότι αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν.

Έκανε έκκληση, να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως έχει γίνει και παλιότερα. «Πρέπει να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας, πριν να είναι αργά. Όταν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αλλά είναι αργά, οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το σκυλί τους έφυγε, ενώ το έχουν σκοτώσει» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της. Παράλληλα, πρότεινε και την σύσταση ενός φορέα προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν τα ζώα.

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο να μαζεύουμε νεκρά ζώα. Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές αλλά κυρίως σε εμάς απευθύνονται» επισήμανε. Η κα Βασιλάτου τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ζωάκια που μπορεί κάποιος να υιοθετήσει, αλλά με μια βασική προϋπόθεση: Να ξέρει ότι αν το πάρει, αποτελεί πλέον μέλος της οικογένειας. «Τα ζώα, προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη» κατέληξε.  

Related Post

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του ΙονίουΟ Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του Ιονίου

Στον Δημήτρη Αλοΐζο και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κος Γαλιατσάτος βρέθηκε στην Ζάκυνθο για να

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Ο ανιψιός του Γεράσιμου Σκλάβου, Νίκος Σκλάβος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την απόφαση της οικογένειας να δοθούν τα έργα του καλλιτέχνη στον Δήμο Αργοστολίου.

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του για το φλέγον ζήτημα της ΕΔΑΚΙ