Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες» post thumbnail image

Η Ασπασία Βασιλάτου, μέλος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να καταγγείλει – για μια ακόμα φορά- τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

«20 μέρες πριν μας ειδοποίησαν για ένα σκυλάκι στο Χειμωνικό, παραμονή Πρωτοχρονιάς βρήκα ένα δηλητηριασμένο κοντά στα Σπήλια, προχθές σε κάδο σκουπιδιών άλλο ένα σκυλάκι. Με πήραν τηλέφωνο για σκυλιά σκελετωμένα σε ταράτσες με μισό μέτρο αλυσίδα» ανέφερε η κα Βασιλάτου, τονίζοντας ότι αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν.

Έκανε έκκληση, να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως έχει γίνει και παλιότερα. «Πρέπει να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας, πριν να είναι αργά. Όταν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αλλά είναι αργά, οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το σκυλί τους έφυγε, ενώ το έχουν σκοτώσει» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της. Παράλληλα, πρότεινε και την σύσταση ενός φορέα προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν τα ζώα.

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο να μαζεύουμε νεκρά ζώα. Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές αλλά κυρίως σε εμάς απευθύνονται» επισήμανε. Η κα Βασιλάτου τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ζωάκια που μπορεί κάποιος να υιοθετήσει, αλλά με μια βασική προϋπόθεση: Να ξέρει ότι αν το πάρει, αποτελεί πλέον μέλος της οικογένειας. «Τα ζώα, προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη» κατέληξε.  

Related Post

Γεράσιμος Λιγνός: Τα άτομα των παραολυμπιακών είναι όλοι νικητές…Γεράσιμος Λιγνός: Τα άτομα των παραολυμπιακών είναι όλοι νικητές…

…είτε βρίσκονται στο βάθρο είτε όχι! Στην μεσημεριανή αθλητική εκπομπή του Cosmos 96,5 και στην Σπυριδούλα Αναλυτή, μίλησε ο Κεφαλλονίτης αθλητής κολύμβησης  και κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ Γεράσιμος Λιγνός. Ο Γεράσιμος

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την εγκατάσταση της αφαλάτωσης του χωριού. Τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μια

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο