Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες» post thumbnail image

Η Ασπασία Βασιλάτου, μέλος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να καταγγείλει – για μια ακόμα φορά- τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

«20 μέρες πριν μας ειδοποίησαν για ένα σκυλάκι στο Χειμωνικό, παραμονή Πρωτοχρονιάς βρήκα ένα δηλητηριασμένο κοντά στα Σπήλια, προχθές σε κάδο σκουπιδιών άλλο ένα σκυλάκι. Με πήραν τηλέφωνο για σκυλιά σκελετωμένα σε ταράτσες με μισό μέτρο αλυσίδα» ανέφερε η κα Βασιλάτου, τονίζοντας ότι αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν.

Έκανε έκκληση, να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως έχει γίνει και παλιότερα. «Πρέπει να επέμβει άμεσα ο εισαγγελέας, πριν να είναι αργά. Όταν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αλλά είναι αργά, οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται ότι το σκυλί τους έφυγε, ενώ το έχουν σκοτώσει» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της. Παράλληλα, πρότεινε και την σύσταση ενός φορέα προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν τα ζώα.

«Είναι πολύ ψυχοφθόρο να μαζεύουμε νεκρά ζώα. Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές αλλά κυρίως σε εμάς απευθύνονται» επισήμανε. Η κα Βασιλάτου τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ζωάκια που μπορεί κάποιος να υιοθετήσει, αλλά με μια βασική προϋπόθεση: Να ξέρει ότι αν το πάρει, αποτελεί πλέον μέλος της οικογένειας. «Τα ζώα, προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη» κατέληξε.  

Related Post

Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. «Πολύ ήρεμα τα πράγματα,

Μιχάλης Γάκης: Για το θέμα του Μύρτου χρειάζεται πολιτική βούληση και λίγο λογική.Μιχάλης Γάκης: Για το θέμα του Μύρτου χρειάζεται πολιτική βούληση και λίγο λογική.

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο α/δήμαρχος Πυλάρου Μιχάλης Γάκης. Το θέμα: Η παραλία του Μύτρου και τα προβλήματά της. Προβλήματα χρόνια τα οποία δεν λύνονται και

Διονύσης Αραβαντινός: Δεν υπάρχουν προβληματικές περιοχές, αλλά προβληματικές Δημοτικές ΑρχέςΔιονύσης Αραβαντινός: Δεν υπάρχουν προβληματικές περιοχές, αλλά προβληματικές Δημοτικές Αρχές

Ο Διονύσης Αραβαντινός μια μέρα μετά το θέμα των λαϊκών κατοικιών και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, θέλησε να παρέμβει και να πει την άποψή του για το θέμα.