Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες» post thumbnail image

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να περιγράψει την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Κεφαλονιάς.

«Προσπαθούμε. Τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα» ήταν το πρώτο του σχόλιο. Ενημέρωσε για το ποιες σχολικές μονάδες είναι κλειστές αυτή την στιγμή λόγω κορωνοϊού. «4 σχολικές μονάδες είναι κλειστές. Γυμνάσιο- Λύκειο Σάμης και Γυμνάσιο- Λύκειο Ληξουρίου» ανέφερε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έκλεισε όλη η δομή και όχι απλά τμήματα: «Στην Σάμη είχαμε 2 κρούσματα εκ των οποίων το ένα ήταν βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει τελείως η δομή. Στο Ληξούρι είχαμε επίσης 2 κρούσματα και εκεί κρίθηκε επίσης αναγκαίο».

Ο κος Μαρκάτος επισήμανε ότι δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει να κλείνουν όλα τα σχολεία. «Εμείς μπορούμε να παίρνουμε απόφαση και να κλείνουν κυρίως τμήματα και αυτό όχι προληπτικά. Μόνο η Πολιτική Προστασία στην Αθήνα  αποφασίζει για το συνολικό κλείσιμο των σχολείων» εξήγησε. Παράλληλα, ενημέρωσε και για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, εξέφρασαν την ανησυχία τους και τους προβληματισμούς τους.

Αναφορικά, με τους προβληματισμούς που υπάρχουν ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε παραπάνω από ένα σχολεία.  «Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται, ως στενές επαφές τίθενται μια εβδομάδα σε καραντίνα. Προληπτικά» τόνισε και συμπλήρωσε ότι στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί το κλείσιμο των σχολείων για 2 εβδομάδες.

/

Related Post

Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Αργοστολίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ; Απαντήσεις ΜινέτουΠόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Αργοστολίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ; Απαντήσεις Μινέτου

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά Διονύσης Μινέτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για την ετοιμότητα, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά

Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση»Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Ομαλών  Σπύρος Ματιάτος. Ο κος Ματιάτος έδωσε την εικόνα της περιοχής του, περιγράφοντας πως το χωριό είναι σκεπασμένο από χιόνι,

Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθέατος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία που αναμένεται να έχει