Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς

Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς

Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός με αφορμή το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί  ώστε να ληφθεί απόφαση προκειμένου να υπάρξει ειδική ποσόστωση στου υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω των συνεπειών του Ιανού.

Ο κος Τσιλιμιδός τόνισε ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα για τους μαθητές και εξήγησε: «Λίγες μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, ήρθε ο Ιανός και για αρκετές μέρες είχαμε διακοπή των μαθημάτων. Υπήρχαν περιοχές που δεν είχαν ρεύμα, υπήρχαν προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία…και όλα αυτά συνέτειναν στο να υπάρχουν προβλήματα και για τους μαθητές».

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στον Νόμο που δίνει το δικαίωμα για ένα τέτοιο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για φυσικές καταστροφές. «Έχει ζητηθεί και στο παρελθόν από άλλες περιοχές, όπως στην Λάρισα για τον σεισμό στον Τύρναβο» σημείωσε και τόνισε ότι η Κεφαλονιά εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου και βασικό είναι και το γεγονός ότι (στην καταστροφή από τον Ιανό)  κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Το αίτημα θα περιλαμβάνει όλη την Κεφαλονιά» υπογράμμισε ο κος Τσιλιμιδός και πρόσθεσε πως σε ένα τέτοιο ζήτημα δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε διακρίσεις ούτε διαχωρισμός. Παράλληλα, επισήμανε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας, αυτό θα είναι δυσμενές για την Κυβέρνηση αλλά και για τους μαθητές.

 

Related Post

Παρεμβάσεις για την μεταφορά των κρεβατιών από την ΜΑΦ Αργοστολίου στην ΜΕΘ ΡίουΠαρεμβάσεις για την μεταφορά των κρεβατιών από την ΜΑΦ Αργοστολίου στην ΜΕΘ Ρίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης και Διονύσης Αραβαντινός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”,

Διονύσης Αραβαντινός: «Ας μας πουν ξεκάθαρα, θέλουν ή δεν θέλουν την ΕΔΑΚΙ»Διονύσης Αραβαντινός: «Ας μας πουν ξεκάθαρα, θέλουν ή δεν θέλουν την ΕΔΑΚΙ»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου και επικεφαλής της παράταξης  ΛΗΞΟΥΡΙ –ΠΑΛΙΚΗ- ΔΡΑΣΗ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Διονύσης Αραβαντινός θέλησε να παρέμβει στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» παραθέτοντας τις απόψεις του για την

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος για την κατολίσθηση στο Ξι, τις εξορύξεις και την απεργίαΟ Δημήτρης Μαντζουράτος για την κατολίσθηση στο Ξι, τις εξορύξεις και την απεργία

Η κατολίσθηση στο Ξι, οι εξορύξεις στο Ιόνιο και η απεργιακή κινητοποίηση της 2ας Οκτωβρίου  ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ληξουρίου, Δημήτρη