Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα» post thumbnail image

O πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος» Μάκης Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επανεκκίνηση του κλάδου τους και εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι από Σεπτέμβριο και μετά.

«Σιγά σιγά ανοίγουν πολλά μαγαζιά. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που δεν έχουν ανοίξει, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν θα ανοίξουν καθόλου» ανέφερε ο πρόεδρος σε μια πρώτη προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον επισιτισμό. Ο κος Σιμωτάς επισήμανε ότι τα εστιατόρια αυτή τη στιγμή αυτοσυντηρούνται ενώ η κατάσταση στις καφετέριες είναι λίγο καλύτερη.

«Λένε ότι θα επιτραπεί η μουσική. Δε νομίζω ότι φταίει η μουσική που ο κόσμος δεν βγαίνει. Ο κόσμος δεν είχε δουλειά και κατά συνέπεια δεν έχει και χρήματα για να βγει» εξήγησε ο κος Σιμωτάς  και παράλληλα αναφέρθηκε και στην σκέψη που είχαν πέρυσι για φθηνότερο καφέ- φαγητό σε όσους ήταν άνεργοι, υποστηρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε 10 μαγαζιά, προκειμένου να υλοποιηθεί η προσπάθεια.

Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι με τους 2 μήνες του τουρισμού η κατάσταση (στα οικονομικά των επιχειρήσεων) δεν θα αλλάξει και πολύ, ενώ υπογράμμισε ότι αν υπάρξει νέο lockdown από το Φθινόπωρο θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις.

Ο κος Σιμωτάς αναφέρθηκε και στα βοηθήματα που υπάρχουν από το κράτος εκ των οποίων το ένα αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και το 7% του τζίρου του 2019 (όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις), για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις και εφόσον εγκριθούν θα βοηθήσουν. «Με αυτές τις ενισχύσεις θα καλύψουμε κάποιες τρύπες» σημείωσε.

 

Related Post

Ο Σωτήρης Κουρής κριτικάρει την περιφερειακή αρχή και παραθέτει το πρόγραμμα της παράταξής τουΟ Σωτήρης Κουρής κριτικάρει την περιφερειακή αρχή και παραθέτει το πρόγραμμα της παράταξής του

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Ιόνιο Δυνατά» της Ρόδης Κράτσα, Σωτήρης Κουρής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να απαντήσει στα ερωτήματα που του ετέθησαν

Σπύρος Παγώνης: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων φέρει ο ΔήμοςΣπύρος Παγώνης: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων φέρει ο Δήμος

Ο κος Σπύρος Παγώνης γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κεφαλονιάς και Ιθάκης , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» την Πέμπτη 4-10-2018.

Ο Γεράσιμος Γαλανός για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο ΛηξούριΟ Γεράσιμος Γαλανός για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ληξούρι

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ληξουρίου, Γεράσιμος Γαλανός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να δώσει τον ρυθμό για την έναρξη μιας εβδομάδας γεμάτης …