Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ζαμπέλη στον COSMOS 96,5 : Αυτός είναι ο λόγος που καταποντίζεται η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Ζαμπέλη στον COSMOS 96,5 : Αυτός είναι ο λόγος που καταποντίζεται η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Ζαμπέλη στον COSMOS 96,5 : Αυτός είναι ο λόγος που καταποντίζεται η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά post thumbnail image

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε η γνωστή τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη αναφορικά την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά τη φετινή περίοδο.

«Τα κρουαζιερόπλοια θα αρχίσουν να έρχονται από 4 Αυγούστου» ανέφερε η κα Ζαμπέλη, τονίζοντας ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα πραγματοποιηθούν 20 προσεγγίσεις συνολικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπήρξαν 3 ακυρώσεις για το Φισκάρδο (η περιοχή με αυτή την εξέλιξη δεν θα δεχτεί κανένα κρουαζιερόπλοιο), ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός να υπάρξουν και άλλες ακυρώσεις όπως και προσθήκες.

Η κα Ζαμπέλη ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες θα βγαίνουν από το πλοίο αλλά και το πως θα κινούνται στο νησί. «Δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σίγουρα στα λεωφορεία θα είναι 20- 25 άτομα. Πιθανότατα οι επιβάτες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι αλλά θα τους ζητείται αρνητικό τεστ για να μπαίνουν μέσα» επισήμανε.

Γιατί υπάρχει η κακή εικόνα της Κεφαλονιάς φέτος στην κρουαζιέρα

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι είναι αυτό που φταίει και η Κεφαλονιά δεν έχει τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έχουν άλλες περιοχές εξήγησε: «Η Κεφαλονιά είναι ένας πολύ καλός προορισμός, όμως δεν είναι ένας ‘Α’ προορισμός. Δεν είναι Κέρκυρα, που την ξέρουν όλοι, δεν είναι Σαντορίνη, δεν είναι Μύκονος, δεν είναι καν Κατάκολο που έχει την Αρχαία Ολυμπία» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Όταν η Royal Caribbean  αποφασίζει να πραγματοποιήσει κρουαζιέρες με 5 από τα 20 κρουαζιερόπλοια που διαθέτει,  θα προτιμήσει πιο “πιασάρικους” προορισμούς. Εμείς παίρνουμε ούτως ή άλλως τα ‘υπολείμματα’ των άλλων , τα οποία μας φτάνουν , δεν έχουμε πρόβλημα , και έχουμε έναν πάρα πολύ ωραίο ντόκο ο οποίος προσελκύει κόσμο , αλλά τη στιγμή που οι υπόλοιποι προορισμοί είναι σχεδόν άδειοι , πάνε εκεί».

Παράλληλα, εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι το νησί μας θα ξανά δει μεγάλους αριθμούς προσεγγίσεων, ακόμη και άνω των 200, αλλά θα απαιτηθεί χρόνος, ενώ τόνισε ότι η Κεφαλονιά έχει πολύ καλό προϊόν, όμως δεν έχει τη διαφήμιση που έχει γίνει σε άλλους προορισμούς όπως η Κέρκυρα τις τελευταίες δεκαετίες (50 χρόνια τώρα, ανέφερε).

Απαίσια προώθηση από την Περιφέρεια

Η κα Ζαμπέλη αναφέρθηκε και στην τουριστική προώθηση μέσω της ΠΙΝ. «Η Περιφερειακή Αρχή έχει κάνει απαίσια δουλειά !  Όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ο Σπύρος Γαλιατσάτος έτρεχε παντού, έκανε πολύ καλή δουλειά, με συμφωνίες, επαφές και διαφημίσεις. Τώρα, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού είναι η ίδια η Περιφερειάρχης» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Με τι να πρωτο ασχοληθεί; Και σαφώς δεν θα ασχοληθεί με τον τουρισμό στην Κεφαλονιά, όπως έκανε ο κος Γαλιατσάτος». Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια έπρεπε να δώσει χρήματα στην RYANAIR για ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων, τα οποία δεν δόθηκαν.

Σύμφωνα δε με την κα Ζαμπέλη , δεν ήταν εξωφρενικό ποσό. «Δεν ήταν καν τα πετρέλαια της πρώτης πτήσης», τόνισε.

Μεγάλη αναφορά έγινε και στο υπόλοιπο κομμάτι του τουρισμού και η κα Ζαμπέλη τόνισε ότι δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας, καθώς αν η Μεγάλη Βρετανία μας εντάξει στους πράσινους προορισμούς, τότε η Κεφαλονιά “θα βουλιάξει” από κόσμο. «Υπάρχουν άνθρωποι από την Αγγλία που έρχονται και ξανάρχονται στο νησί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη και στις άλλες αγορές (Γερμανική – Ολλανδική) η καλεσμένη υποστήριξε, ότι ήδη οι αφίξεις που είχαμε το Σάββατο λειτούργησαν ευεργετικά για ξενοδοχεία, τα οποία γέμισαν. «Υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία γέμισαν από Ολλανδούς. Όσοι δουλεύουν με Άγγλους όμως δεν έχουν κόσμο» τόνισε. Απαντώντας στην ερώτηση για το αν ισχύει, ότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν συγκεκριμένους προορισμούς διότι διαθέτουν σε αυτούς ξενοδοχεία, η κα Ζαμπέλη τόνισε ότι πράγματι ισχύει και έκανε και μια πολύ ενδιαφέρουσα επεξήγηση: «Ένα ξενοδοχείο που μπορεί να χτίζεται τώρα, ενδέχεται να έχει πάρει από αεροπορική εταιρεία, προκαταβολή τριών χρόνων. Όποτε η εταιρεία θα θέλει να πάρει τα λεφτά της».

 

Related Post

Βασίλης Ρουχώτας: «Η κοινωνία ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις – Έχουμε επιδείξει τεράστια ανοχή»Βασίλης Ρουχώτας: «Η κοινωνία ενοχλείται από τις απευθείας αναθέσεις – Έχουμε επιδείξει τεράστια ανοχή»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου και επικεφαλής της παράταξης “ΠΑΛΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ” Βασίλης Ρουχωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εκφράσει την δική του άποψη σε

Σπύρος Σαμούρης: Οι μελανότερες αυτοδιοικητικές μέρες της Δημοτικής ΑρχήςΣπύρος Σαμούρης: Οι μελανότερες αυτοδιοικητικές μέρες της Δημοτικής Αρχής

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη», Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής μαζί για ένα δυνατό ΙόνιοΣταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής μαζί για ένα δυνατό Ιόνιο

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Τραυλό και Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα  Υπόγεια είναι η Θέα»  για μια τελευταία προεκλογική εμφάνιση πριν την μεγάλη περιφερειακή μάχη της Κυριακής. Στον λίγο