Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα! post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Με αφορμή την επικαιρότητα έγινε σύντομη αναφορά στις καταλήψεις των σχολείων και ο κος Μιχαλάτος είπε πως θα έπρεπε να γίνει δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να δηλωθεί και έμπρακτα η στήριξη προς τους μαθητές.

Ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει

Μεγάλος μέρος της συζήτησης ήταν σχετικό με το σπάσιμο του Δήμου αλλά και το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση και αρχικά ο επικεφαλής τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρξει διάλογος με το Υπουργείο για να υπάρξει και καλύτερη ενημέρωση. Αναφέρθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, που όπως τόνισε φάνηκε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν σπάσιμο των δήμων – εκτός των 16 που θέλουν ενιαίο δήμο- λόγω της κακής διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτήρισε κοροϊδία τις ψήφους του κου Λυκούδη και του κου Κοκκόση για σπάσιμο σε 5 δήμους.

Θέλοντας να αναλύσει λίγο περισσότερο το θέμα, ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο ο ένας δήμος να λειτουργήσει λόγω της μορφολογίας του νησιού, των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν και της κακής Δημοτικής Αρχής και είναι απόλυτα φυσιολογικό, να επιδιώκεται η διάσπαση από πολλές περιοχές καθώς βλέπουν τις περιοχές και τα χωριά τους να είναι αφημένα στο έλεος του Θεού. Πάντως τόνισε ότι σε περίπτωση που γίνει το σπάσιμο θα υπάρξουν προβλήματα και κυρίως λειτουργικά.

Δεν θα συνεργαστούμε με την «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Ένα θέμα- φήμη που έχει διαψευστεί τόσες φορές αλλά παραμένει επίκαιρο είναι αυτό της συνεργασίας της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς», με την παράταξη Παρίση. Για μια ακόμα φορά ο κος Μιχαλάτος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας. Η παράταξή του όλα τα χρόνια βρίσκεται απέναντι στην Δημοτική Αρχή και στις επάλξεις και κάνεις δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι χαϊδεύουμε την Δημοτική Αρχή. «Αν θέλαμε να συνεργαστούμε θα το είχαμε κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για τον κο Φόρτε που φημολογείται ότι θα κατέβει στις εκλογές υποψήφιος και τον χαρακτήρισε αξιόλογο. Επιπλέον είπε ότι θα μπορούσε ο κος Φόρτες να βοηθήσει ένα δημοτικό συμβούλιο, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια περίπτωση συνεργασίας.

Αναφορά έγινε στο θέμα με τον Δήμο Λειβαθούς και τόνισε ότι κανείς από τους τότε δήμους δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ.

Σχετικά με τα δημοτικά ακίνητα και τα κατά καιρούς σκάνδαλα, ο κος Μιχαλάτος υποστήριξε ότι πλέον το θέμα είναι δικαστικό και πρέπει να ελεγχθεί. Ο ίδιος και η παράταξή του δεν μπορούν να κάνουν μηνύσεις.

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον κο Φλωράτο – ο οποίος ήταν και εισηγητής του θέματος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – τόνισε ότι συνεχίζει να τον εκτιμά σαν άνθρωπο αλλά πολιτικά υπήρξαν διαφορές.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», θα είναι παρούσα σε κάθε δήμο (αν τελικά σπάσουν).

Ακούστε την συνέντευξη:

 

Related Post

Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος Ψαρρός Κωνσταντίνος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τα σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας της υπηρεσίας, για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται την

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ναι στο άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις»Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ναι στο άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Δημήτρης Μαντζουράτος  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Μαντζουράτος μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και ανέφερε

Βάσω Βουτσινά: « Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού – Έχουν αναφερθεί μέχρι και επιθέσεις»Βάσω Βουτσινά: « Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού – Έχουν αναφερθεί μέχρι και επιθέσεις»

Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η πρόεδρος Βάσω Βουτσινά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να αναφέρει εκ νέου τα