Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε δραματική την εξέλιξη κατάργησης του τμήματος εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, μιλώντας στην εκπομπή του Cosmos 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο το Ληξούρι, μετά και από την μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Λευκάδα. Υπενθύμισε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει την δυσπιστία τους όταν θέλησε η τότε κυβέρνηση να αλλάξει το τμήμα (από τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων σε εθνομουσικολογίας) και κυρίως για την βιωσιμότητά του. Το αποδέχτηκαν όμως λόγω της αναβάθμισής του σε ΑΕΙ και θα περίμεναν να δουν την αποδοχή του από τον κόσμο.

«Έρχεται η υπουργός και αναστέλλει την λειτουργία 37 τμημάτων, εκ των οποίων αρκετά στην περιφέρεια. Αυτό είναι χαστούκι για την περιφέρεια, θέλουν να την αποδυναμώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να εξαρτόμαστε από τον εκάστοτε υπουργό.

Επισήμανε δε, ότι οι ισχυρισμοί της υπουργού δεν ισχύουν και δεν μπορεί να θεωρεί ένα τμήμα θνησιγενές χωρίς καν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ευτελισμό και ταπείνωση της περιοχής και η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει» ήταν τα λόγια του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Γιώργος Κοκκόλης: Πρέπει να υπάρξει ένας αγώνας ενότηταςΓιώργος Κοκκόλης: Πρέπει να υπάρξει ένας αγώνας ενότητας

Ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κοκκόλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στην πρώτη επίσημη προεκλογική συνέντευξη. Αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν το

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Ο ανιψιός του Γεράσιμου Σκλάβου, Νίκος Σκλάβος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την απόφαση της οικογένειας να δοθούν τα έργα του καλλιτέχνη στον Δήμο Αργοστολίου.

Κωστής Αντωνάτος: «Στον αθλητισμό η διάρκεια κερδίζει την στιγμή»Κωστής Αντωνάτος: «Στον αθλητισμό η διάρκεια κερδίζει την στιγμή»

Αθλητής του τένις, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και γενικά ένας άνθρωπος του αθλητισμού. Ο λόγος για τον Κωστή  Αντωνάτο, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Παίξε μπαλίτσα», σε μια συζήτηση για τον αθλητισμό της