Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Καταγγελίες Τάσου Καβαλλιεράτου για το Κέντρο Υγείας Σάμης και απάντηση του δημάρχου Σάμης Μάκη Μονιά

Καταγγελίες Τάσου Καβαλλιεράτου για το Κέντρο Υγείας Σάμης και απάντηση του δημάρχου Σάμης Μάκη Μονιά

Καταγγελίες Τάσου Καβαλλιεράτου για το Κέντρο Υγείας Σάμης και απάντηση του δημάρχου Σάμης Μάκη Μονιά post thumbnail image

Ο δημοσιογράφος Τάσος Καβαλλιεράτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δώσει το ρεπορτάζ από το Πυργί όπου αναποδογύρισε η νταλίκα. Ωστόσο η κουβέντα δεν έμεινε εκεί και ο κος Καβαλλιεράτος αναφέρθηκε σε όλες τις ελλείψεις που έχει η Σάμη.

Αρχικά ανέφερε για τις υπηρεσίες που πλέον δεν υπάρχουν στην Σάμη όπως τα ΕΛΤΑ και άλλες τράπεζες και ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Επιπρόσθετα, τόνισε πως τώρα που θα διακοπεί η σύνδεση με το καράβι (ετήσια συντήρηση του «Ανδρέας Κάλβος»), τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και η Σάμη θα θυμίζει «πόλη φάντασμα».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις ελλείψεις που παρατηρούνται και στην υγεία και ο Τάσος Καβαλλιεράτος προέβη σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για το Κέντρο Υγείας της περιοχής.  Αφορμή στάθηκε και το γεγονός ότι και ο ίδιος νόσησε και έπρεπε να λάβει ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή από τον γιατρό του κέντρου υγείας.

Οι καταγγελίες είχαν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατούσε στο κτίριο με την μυρωδιά πετρελαίου να είναι πολύ έντονη – κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά-  και με το γεγονός πως αρκετές φορές οι άνθρωποί περιμένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους τον γιατρό να έρθει. Σε αυτό το σημείο ο κος Καβαλλιεράτος στάθηκε ιδιαιτέρως αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο γιατρός πηγαίνει σπίτια επίσκεψη ή πηγαίνει βόλτα τα σκυλιά του και στο Κέντρο Υγείας ο κόσμος περιμένει. Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνουν αυτά;». Επιπλέον υπογράμμισε πως το κέντρο υποστελεχώνεται συνεχώς, καθώς οι γιατροί του μετακινούνται σε άλλες δομές, στο νησί.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του Δημάρχου Σάμης για αυτό το θέμα.

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον κο Μάκη Μονιά (δήμαρχος Σάμης), ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ότι είναι ενήμερος με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σάμης.

Πρώτα απ’ όλα τόνισε πως το Κέντρο Υγείας χρειάζεται συντήρηση και ο ίδιος θα στείλει υδραυλικούς να δουν τι συμβαίνει με την έντονη μυρωδιά του πετρελαίου. Σχετικά με το ιατρικό προσωπικό που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι επισήμανε ότι σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν αγροτικοί ιατροί και μάλιστα σε πολλές από αυτές έχουν χρόνια να πατήσουν γιατροί.

«Έχω έρθει σε επαφή με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Μου είχε πει ότι μπορεί να στείλει άμεσα 2 επικουρικές νοσηλεύτριες αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Περιμένουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε «Στην επικοινωνία μας , συμφώνησε πως δεν είναι λύση να μετακινούνται σε άλλες δομές στο νησί γιατροί».

Ο κος Μονιάς απάντησε και στην ερώτηση γιατί δεν γίνονται πιο δυναμικές κινήσεις και υπογράμμισε πως δεν οφείλεται σε χαλαρότητα ή αδιαφορία αλλά με το γεγονός ότι και οι τρεις δήμοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα και θα προσπαθήσουν ειδικά το θέμα της υγείας να το λύσουν σύντομα.

Τέλος επισήμανε, ότι θα γίνει και μονοθεματικό συμβούλιο παρουσία όλων των δημάρχων αλλά και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Σε θέματα του δήμου, το μόνο που ανέφερε ο κος Μονιάς ήταν ότι προσπαθούν και βρίσκουν σιγά σιγά τον βηματισμό τους.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!

Ο τοπικός σύμβουλος του Πόρου με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», Οδυσσέας Γαλιατσάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»

Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης και επικεφαλής της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Στέλιος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Σάμη και την διαχείρισή

Μιχάλης Γάκης: Αυτοί που καταγγέλουν, καταγγέλουν τον εαυτό τους!Μιχάλης Γάκης: Αυτοί που καταγγέλουν, καταγγέλουν τον εαυτό τους!

Μετά τα καταγγελτικά δημοσιεύματα για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά στην Αγία Ευφημία.