Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;

Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ;

Γεράσιμος Γαβριελάτος για πρόστιμα στον Αίνο : Γιατί οι Κεφαλονίτες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους Αθηναίους ; post thumbnail image

Ο Γεράσιμος Γαβριελάτος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την επιστολή του συλλόγου μέσα από την οποία ζητάνε την ανάκληση των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όσους πήγαν την Κυριακή στον Αίνο.

Ο κος Γαβριελάτος ανέφερε αρχικά ότι το θέμα έχει πάρει διάσταση και όχι άδικα, καθώς είναι ένα σύνθετο νομικό θέμα. «Υπάρχουν νομοθετικά κενά. Στην ΠΝΠ  δεν ορίζεται ρητά μια πληθώρα δραστηριοτήτων που είναι μέσα στην καθημερινότητα μας και μια από αυτές που είναι με τον κωδικό 6. Το “υπό προϋποθέσεις” χαρακτηρίζεται ως νομικό κενό και η αμφιβολία λειτουργεί προς όφελος του ελεγχόμενου» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι αστυνομικοί ως διοικητικά όργανα, βεβαίωσαν διοικητικές παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα: «Είναι υποχρεωμένοι- έχουν εντολή να βεβαιώσουν τις παραβάσεις. Επίσης ορθώς επέβαλλαν πρόστιμα σε όσους ήταν υπεράριθμοι στα αυτοκίνητα . Οι ανώτεροι τους όμως έχουν την διακριτική ευχέρεια να κρίνουν τις έγγραφες αντιρρήσεις και προσφυγές των πολιτών». Ο καλεσμένος υποστήριξε δε ότι οι ενστάσεις είναι αρκετές.

Ο κος Γαβριελάτος, αναρωτήθηκε «Γιατί οι Κεφαλονίτες να  τιμωρούνται και όσοι πήγαν στην Πάρνηθα να μην τιμωρούνται», θέλοντας να τονίσει το “άδικο” του προστίμου και θέτοντας θέμα ισονομίας. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπήρξε συνωστισμός ή μποτιλιάρισμα όπως κάποιοι αναφέρουν, αλλά δημιουργήθηκε μια δύσκολη κατάσταση όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου. Αναφέρθηκε και σε όσους, στην θέα της αστυνομίας, πήραν την απόφαση να κατέβουν από “εναλλακτικές” οδούς τονίζοντας ότι ο καθένας έχει ευθύνη για τις πράξεις του.

Ο κος Γαβριελάτος για μια ακόμα φορά απηύθυνε έκκληση προς την αστυνομία, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες που τους επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική- ειδική περίπτωση.

Related Post

«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν τα μέλη του «Κόμματος για τα Ζώα», Βάσω Λεβεντάκου (εκπρόσωπος του κόμματος στα Ιόνια) και Γιάννης Κοσμάτος (μέλος του