Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς

Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς

Δηλώσεις Τσιλιμιδού για την ποσόστωση των μαθητών της Κεφαλονιάς post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός με αφορμή το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί  ώστε να ληφθεί απόφαση προκειμένου να υπάρξει ειδική ποσόστωση στου υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω των συνεπειών του Ιανού.

Ο κος Τσιλιμιδός τόνισε ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα για τους μαθητές και εξήγησε: «Λίγες μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, ήρθε ο Ιανός και για αρκετές μέρες είχαμε διακοπή των μαθημάτων. Υπήρχαν περιοχές που δεν είχαν ρεύμα, υπήρχαν προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία…και όλα αυτά συνέτειναν στο να υπάρχουν προβλήματα και για τους μαθητές».

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στον Νόμο που δίνει το δικαίωμα για ένα τέτοιο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για φυσικές καταστροφές. «Έχει ζητηθεί και στο παρελθόν από άλλες περιοχές, όπως στην Λάρισα για τον σεισμό στον Τύρναβο» σημείωσε και τόνισε ότι η Κεφαλονιά εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου και βασικό είναι και το γεγονός ότι (στην καταστροφή από τον Ιανό)  κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Το αίτημα θα περιλαμβάνει όλη την Κεφαλονιά» υπογράμμισε ο κος Τσιλιμιδός και πρόσθεσε πως σε ένα τέτοιο ζήτημα δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε διακρίσεις ούτε διαχωρισμός. Παράλληλα, επισήμανε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας, αυτό θα είναι δυσμενές για την Κυβέρνηση αλλά και για τους μαθητές.

 

Related Post

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα ΤζαννάταΟ Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα. Όπως ανέφερε

Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»

H περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα φιλοξενήθηκε «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στα πλαίσια της επικοινωνίας της εκπομπής, με αιρετούς για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους. Η κα Κράτσα ανέφερε ότι μόλις σήμερα

Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε μεγάλο αγώνα. Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα χάος»Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε μεγάλο αγώνα. Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα χάος»

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η συζήτηση τον βρήκε στην περιοχή του ορφανοτροφείου εν ώρα εργασίας. Με την αφορμή αυτή ο κος Σαμούρης