Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»

Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»

Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας» post thumbnail image

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και  Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την πορεία του τουρισμού, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έως τώρα.

«Είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι θα ακούσουμε καλά πράγματα από την Αγγλία» τόνισε ο κος Τιμοθεάτος αναφορικά με τις εξαγγελίες του Βρετανού Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς τα νησιά μας στηρίζονται στην Βρετανική Αγορά. Πρόσθεσε δε, ότι η προσπάθεια του Υπουργείου (Υπουργού και Υφυπουργού) ήταν πολύ καλές αλλά την τελική απόφαση την παίρνει η Κυβέρνηση της Αγγλίας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, δεν υπάρχουν κρατήσεις από την αγορά της Βρετανίας αυτή την στιγμή, καθώς δεν θέλει κανείς να πάρει το ρίσκο, να κάνει κάποια κράτηση και παράλληλα εξήγησε πως ειδικά στην κυβέρνηση ασκείται μεγάλη πίεση από αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Αναφορικά όμως με τουρίστες από άλλα κράτη, ο κος Τιμοθεάτος τόνισε ότι ήδη υπάρχουν Γερμανοί και Ολλανδοί στο νησί, ενώ θα έχουμε και Ισπανούς.  «Έχουμε τουρίστες από άλλα κράτη. Πιστεύω ότι για την Αγγλία ο κορωνοϊός είναι βιτρίνα για να καλυφθούν πολιτικά παιχνίδια» υποστήριξε ερωτώμενος για το αν ο πραγματικός λόγος που δεν βάζει η Αγγλία χώρες στην πράσινη λίστα της, είναι ο κορωνοϊός.

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στον εσωτερικό τουρισμό, κάτι που ο κος Τιμοθεάτος χαρακτήρισε αισιόδοξο, καθώς ακόμα και αυτή η κίνηση βοηθάει. Εξήγησε ότι στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικά με την πληρότητα, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν τα ίδια με πέρυσι. «Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, αλλά αν υπάρξει κρούσμα θα πρέπει να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας, που είναι το ίδιο με πέρυσι» κατέληξε.

 

Related Post

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο,  φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτων Γεράσιμος Βασιλάτος, για μια συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα του χωροταξικού. Η συζήτηση ξεκίνησε με

Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»Διονύσης Αραβαντινός:  «Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε μαχητικά για να διατηρηθεί το τμήμα»

Στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κος Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα κοντά στους φοιτητές που παλεύουν

Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σχολιάζοντας την κατάσταση του ΟΚΑΠ. «Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας είναι ένα νομικό πρόσωπο  δημοσίου