Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα» post thumbnail image

O πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος» Μάκης Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επανεκκίνηση του κλάδου τους και εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι από Σεπτέμβριο και μετά.

«Σιγά σιγά ανοίγουν πολλά μαγαζιά. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που δεν έχουν ανοίξει, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν θα ανοίξουν καθόλου» ανέφερε ο πρόεδρος σε μια πρώτη προσπάθεια να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στον επισιτισμό. Ο κος Σιμωτάς επισήμανε ότι τα εστιατόρια αυτή τη στιγμή αυτοσυντηρούνται ενώ η κατάσταση στις καφετέριες είναι λίγο καλύτερη.

«Λένε ότι θα επιτραπεί η μουσική. Δε νομίζω ότι φταίει η μουσική που ο κόσμος δεν βγαίνει. Ο κόσμος δεν είχε δουλειά και κατά συνέπεια δεν έχει και χρήματα για να βγει» εξήγησε ο κος Σιμωτάς  και παράλληλα αναφέρθηκε και στην σκέψη που είχαν πέρυσι για φθηνότερο καφέ- φαγητό σε όσους ήταν άνεργοι, υποστηρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε 10 μαγαζιά, προκειμένου να υλοποιηθεί η προσπάθεια.

Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι με τους 2 μήνες του τουρισμού η κατάσταση (στα οικονομικά των επιχειρήσεων) δεν θα αλλάξει και πολύ, ενώ υπογράμμισε ότι αν υπάρξει νέο lockdown από το Φθινόπωρο θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις.

Ο κος Σιμωτάς αναφέρθηκε και στα βοηθήματα που υπάρχουν από το κράτος εκ των οποίων το ένα αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και το 7% του τζίρου του 2019 (όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις), για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις και εφόσον εγκριθούν θα βοηθήσουν. «Με αυτές τις ενισχύσεις θα καλύψουμε κάποιες τρύπες» σημείωσε.

 

Related Post

Σταύρος Σπαθής: «Μαζί με την ΔΕΥΑΚ παρέλαβα και 7 εκατομμύρια χρέη»Σταύρος Σπαθής: «Μαζί με την ΔΕΥΑΚ παρέλαβα και 7 εκατομμύρια χρέη»

O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η κουβέντα επικεντρώθηκε κυρίως, στην συζήτηση- ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε

Σπύρος Βανδώρος: «Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, αλλιώς αυτή η εικόνα θα επαναληφθεί»Σπύρος Βανδώρος: «Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, αλλιώς αυτή η εικόνα θα επαναληφθεί»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νυφίου Σπύρος Βανδώρος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», για μια αποτίμηση της κατάστασης 3 μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα. Ανέφερε ότι

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς  Γεράσιμος Κοκκόσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την καταγγελία των γονέων των μαθητών του δημοτικού σχολείου Κεραμειών σχετικά με την