Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθηση

Διονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθηση

Διονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθηση post thumbnail image

Με αφορμή το Συνέδριο Μικρών Νησιών που διοργανώνεται στην Ιθάκη, η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα για να μάθει περισσότερα σχετικά με το συνέδριο και όχι μόνο καθώς και για άλλα θέματα της Ιθάκης.

Συνέδριο Μικρών Νησιών

Ένα συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν σημαντικά θέματα και θα πραγματοποιηθεί 4-6 Οκτωβρίου. Πριν το συνέδριο- που ξεκινάει την Παρασκευή στις 19.30  και λήγει την Κυριακή το πρωί – θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ στις 17.00, στα γραφεία του δήμου. Πολλά και σοβαρά τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο εκ των οποίων, οι θαλάσσια συγκοινωνία, πολιτισμός- τουρισμός, ΕΣΠΑ, υδροπλάνα και θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο νησί θα βρεθούν βουλευτές, γενικοί γραμματείς διαφόρων τομέων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο κος Πατούλης, η πρόεδρος του ΕΟΤ η κα Γκερέκου και πολλοί άλλοι.

«Το συνέδριο θα βοηθήσει, θα ακουστούν τα προβλήματα του νησιού και όσο θα βρίσκονται λύσεις για τα προβλήματα η Ιθάκη θα γίνεται ελκυστικός προορισμός» ανέφερε  ο δήμαρχος και αποκάλυψε και τις τελευταίες πληροφορίες που έχει και σχετικά με την σύνδεση της Ιθάκης με την Σάμη και την Πάτρα. «Έχω πληροφορίες ότι ήδη έχει βγει η προκήρυξη»  ανέφερε και συνέχισε «η εταιρεία που κάνει τώρα το δρομολόγιο θα καταθέσει πρόταση και κατά πάσα πιθανότητα με βάση την προκήρυξη δεν θα έχουμε πρόβλημα του χρόνου. Επίσης, υπάρχει και μια πιθανότητα το καράβι που θα μπει, να μπει για 3 χρόνια».

Επένδυση 480 εκατ. ευρώ στην Ιθάκη

Ο κος Στανίτσας στα καλά νέα της Ιθάκης, έβαλε και το θέμα της πολύ μεγάλης επένδυσης, που όπως είπε βρισκόταν στα σκαριά εδώ και πολλά χρόνια. Όπως επισήμανε «Το καλοκαίρι ήρθε εκπρόσωπος της εταιρείας μαζί με έναν από τους μετόχους στην Ιθάκη. Μας έδειξαν τα σχέδια τα οποία συμβαδίζουν με το παραδοσιακό της Ιθάκης. Το συγκεκριμένο συγκρότημα θα έχει χωρητικότητα 2.500 ατόμων. Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει την Ιθάκη σε πολλούς τομείς».

Ακούστε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν

Related Post

Νίκος Κουρκουμέλης: «Μη ανεκτή η κατάσταση στο Κορώνι – Καταστροφικοί οι 3 πρώτοι μήνες της σεζόν αλλά…»Νίκος Κουρκουμέλης: «Μη ανεκτή η κατάσταση στο Κορώνι – Καταστροφικοί οι 3 πρώτοι μήνες της σεζόν αλλά…»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με την Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Ελειού- Πρόννων και Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης. Βασικά θέματα της συζήτησης: οι εξελίξεις

Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»

Επικοινωνία με τον πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας  Παναγή Ζαφειράτο, είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της επικοινωνίας, η ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή και αν έχουν

Ανουσάκης: Η Κεφαλονιά έχει πάει μπροστά – Αραβαντινός: Η Δημοτική Αρχή είναι αναξιόπιστηΑνουσάκης: Η Κεφαλονιά έχει πάει μπροστά – Αραβαντινός: Η Δημοτική Αρχή είναι αναξιόπιστη

Καλεσμένος στο στούντιο του Cosmos 96,5 ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος και κλήθηκε να απαντήσει πολύ καίρια ερωτήματα, για σχολεία, για έργα και γενικότερα για το