Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό» post thumbnail image

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μια επένδυση.

Ο καλεσμένος  ανέφερε αρχικά ότι ο αναπτυξιακός νόμος και ειδικότερα η πρόσκληση αφορά όλους όσους θέλουν να επενδύσουν. «Εγώ το εξειδίκευσα για τα νησιά μας στον τουρισμό. Επιδοτείται το 45%» τόνισε, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για αυτό το ποσοστό, καθώς περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιδοτηθούν με 50%. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για την νησιωτικότητα. Το κράτος δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες των νησιών. Βεβαία δεν είναι λίγο και το 45%».

Ο αντιπρόεδρος έκανε αναφορά και στις επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος αναφέροντας επιγραμματικά:  Ίδρυση – επέκταση ξενοδοχείων,  Ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν παύσει την λειτουργία τους, χωρίς να έχει αλλάξει η χρήση τους και εφόσον ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε τουλάχιστον 3*, Εγκαταστάσεις αγροτουρισμού ή οινοτουρισμού.  Για τον αγροτουρισμό ήταν πιο συγκεκριμένος καθώς υπογράμμισε ότι, στην Κεφαλονιά αυτού του είδους ο τουρισμός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. «Ο αγροτουρισμός στην Κεφαλονιά είναι σε λανθάνουσα κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο interreg, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το οποίο θα αναβίωνε η μεσαιωνική φρουρά στο Κάστρο. Όπως τόνισε η αναβίωση θα γινόταν Μάρτιο αλλά λόγω κορωνοϊού μετετέθη για Οκτώβριο.  

Related Post

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ο δήμαρχος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όσα… δεν έκανε!Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ο δήμαρχος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όσα… δεν έκανε!

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με την επίθεση που δέχεται από όλους τους υποψήφιους και ο

Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πτώση του δέντρου στον Κούταβο αλλά και άλλα θέματα

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Ο νοσοκομειακός γιατρός Γιάννης Φισφής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου  «Στα Υπόγεια είναι  η Θέα», με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε μια μέρα νωρίτερα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Ο