Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Αθανάσιος Δρούγος: «Θα έχουμε μακρά εξέλιξη – Διπλωματικά κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν έχουμε υποστήριξη»

Αθανάσιος Δρούγος: «Θα έχουμε μακρά εξέλιξη – Διπλωματικά κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν έχουμε υποστήριξη»

Αθανάσιος Δρούγος: «Θα έχουμε μακρά εξέλιξη – Διπλωματικά κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν έχουμε υποστήριξη» post thumbnail image

Ο διεθνολόγος και στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της συνομιλίας η ενημέρωση σχετικά με την κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο.

Ο κος Δρούγος επισήμανε εξ αρχής ότι γίνονται όλες οι διπλωματικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν και μάλιστα ανέφερε ότι έχουν ήδη υπάρξει επαφές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο καλεσμένος προσπάθησε να εξηγήσει τι στάση κρατούν έως τώρα οι «μεγάλες δυνάμεις», τονίζοντας ότι υπήρξε συνομιλία και παρέμβαση της Μέρκελ στον Ερντογάν, όμως δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς συζητήθηκε και συμφωνήθηκε. Για την στάση της Αμερικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Τράμπ και οι του Λευκού Οίκου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ακόμα και αν αλλάξει η προεδρεία της Αμερικής δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Άλλωστε ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του». Σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Γαλλία σε μια ενδεχόμενη σύρραξη, ο κος Δρούγος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως δεν πρέπει κανείς να περιμένει κάτι από την Γαλλία.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον καλεσμένο είναι, το αν τελικά θα φύγει από την Αττάλεια του URUC REIS, εξηγώντας ότι αν τελικώς γίνει κάτι τέτοιο, τότε η κατάσταση χειροτερεύει. Αν παραμείνει στην Αττάλεια τότε οδηγούμαστε σε μια αποκλιμάκωση πρόσκαιρη. «Αυτή η κρίση δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Θα έχουμε μακρά εξέλιξη. Διπλωματικά κάναμε ότι μπορούσαμε και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μας υποστηρίζει» τόνισε.

Ο κος Δρούγος εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ και όχι απλώς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς  και αυτό γιατί η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.  Τέλος, ενημέρωσε σχετικά με το πλοίο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας ότι ήρθε στα πλαίσια άσκησης του ΝΑΤΟ που θα γίνει τις επόμενες μέρες και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στα βορειανατολικά σύνορά μας.

Related Post

Μιχάλης Γάκης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσει η καντίνα στον ΜύρτοΜιχάλης Γάκης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσει η καντίνα στον Μύρτο

Μια ακόμα επεισοδιακή εκπομπή με βασικό καλεσμένο τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τζωρτζάτο και πολλές παρεμβάσεις. Για μια ακόμα φορά, βασικό θέμα η καντίνα του Μύρτου.

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Θα βγούμε υγιείς – Καταλαβαίνω την ανησυχία των γονέων»Γεράσιμος Κοκκόσης: «Θα βγούμε υγιείς – Καταλαβαίνω την ανησυχία των γονέων»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεράσιμος Κοκκόσης, στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε δημοτικά σχολεία. Ο κος Κοκκόσης αφού επισήμανε ότι οι δάσκαλοι

Πολυχρόνης Πολίτσης: «Ο αθλητής πρέπει πρώτα να γνωρίσει την αποτυχία»Πολυχρόνης Πολίτσης: «Ο αθλητής πρέπει πρώτα να γνωρίσει την αποτυχία»

Στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα» και στην Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο Πολυχρόνης Πολίτσης. Ένας άνθρωπός του αθλητισμού με αγάπη για την επιτραπέζια αντισφαίριση και την … ζωή. Ο Πολυχρόνης Πολίτσης αθλητής