Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  με αφορμή τις ανακοινώσεις ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν φέτος, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων για χώρες όπως η Αγγλία από τις 15 Ιουλίου.

Ο κος Τιμοθεάτος επισήμανε ότι από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις και θα έχουν το δικαίωμα να έρθουν Άγγλοι τουρίστες όμως αυτό δεν θα γίνει αμέσως. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι tour operators τοποθετούν την έναρξη για μετά τις 15. Για να ξεκινήσει ο μηχανισμός να λειτουργεί θα περάσουν μέρες. Δηλαδή, μέχρι να ειδοποιηθούν οι πελάτες, να δουν ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, με ποια προτεραιότητα… Όλα αυτά θέλουν χρόνο».

Ο πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος  αναφορικά με τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν φέτος, καθώς όπως τόνισε: «Κάθε μέρα που θα περνάει, θα μαθαίνουμε και για άλλα ξενοδοχεία ότι δεν θα ανοίξουν». Όπως δήλωσε οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες και για τους εργαζομένους και για τους επιχειρηματίες όμως.  Παράλληλα υπογράμμισε ότι η επιδότηση των 534 ευρώ  για τους υπαλλήλους που δεν θα εργαστούν φέτος, αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση καθώς δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες.

Σχετικά με τα βοηθήματα που είχε ειπωθεί ότι θα δοθούν στις επιχειρήσεις (δάνεια), ο κος Τιμοθεάτος εξήγησε πως ναι μεν η κυβέρνηση προανήγγειλε διευκολύνσεις με τα δάνεια, από την άλλη όμως οι τράπεζες έθεσαν σκληρούς όρους, προκειμένου να μην υπάρξει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Τέλος, επισήμανε ότι ο κλάδος του είναι ο κλάδος που πλήττεται περισσότερο, καθώς υπάρχει υπερφορολόγηση – και μάλιστα την στιγμή που υπολειτουργούν-  λέγοντας χαρακτηριστικά «πληρώνουμε, πληρώνουμε και δεν μένει τίποτα στο τέλος».  Ο πρόεδρος συγκαταλέγει στα θετικά κάποιες τροποποιήσεις που αναμένεται να γίνουν  στον κοινωνικό τουρισμό, ενώ πιστεύει ότι το να υπάρχει ξενοδοχείο για κρούσματα είναι καλύτερο από το να έχει κάθε ξενοδοχείο δωμάτια για ασθενείς.

Related Post

Θανάσης Λιβιτσάνης: Στην Ιθάκη δεν υπήρχε η περιφέρειαΘανάσης Λιβιτσάνης: Στην Ιθάκη δεν υπήρχε η περιφέρεια

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Λιβιτσάνης, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η  Θέα». Ο κος Λιβιτσάνης έκανε αρχικά μια μικρή αναφορά για το πώς ήταν το Πάσχα στην Ιθάκη

Αντωνάτου, Σπαθής και Διγαλέτος για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες της ΣάμηςΑντωνάτου, Σπαθής και Διγαλέτος για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες της Σάμης

Ο νεοσύστατος δήμος  της Σάμης ήταν πρωταγωνιστής της εκπομπής καθώς καλεσμένοι ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Η κα Κατερίνα Αντωνάτου από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Στέλιου Σπαθή, ο

Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης και επικεφαλής της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Στέλιος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Σάμη και την διαχείρισή