Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  με αφορμή τις ανακοινώσεις ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν φέτος, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων για χώρες όπως η Αγγλία από τις 15 Ιουλίου.

Ο κος Τιμοθεάτος επισήμανε ότι από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις και θα έχουν το δικαίωμα να έρθουν Άγγλοι τουρίστες όμως αυτό δεν θα γίνει αμέσως. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι tour operators τοποθετούν την έναρξη για μετά τις 15. Για να ξεκινήσει ο μηχανισμός να λειτουργεί θα περάσουν μέρες. Δηλαδή, μέχρι να ειδοποιηθούν οι πελάτες, να δουν ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, με ποια προτεραιότητα… Όλα αυτά θέλουν χρόνο».

Ο πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος  αναφορικά με τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα ανοίξουν φέτος, καθώς όπως τόνισε: «Κάθε μέρα που θα περνάει, θα μαθαίνουμε και για άλλα ξενοδοχεία ότι δεν θα ανοίξουν». Όπως δήλωσε οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες και για τους εργαζομένους και για τους επιχειρηματίες όμως.  Παράλληλα υπογράμμισε ότι η επιδότηση των 534 ευρώ  για τους υπαλλήλους που δεν θα εργαστούν φέτος, αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση καθώς δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες.

Σχετικά με τα βοηθήματα που είχε ειπωθεί ότι θα δοθούν στις επιχειρήσεις (δάνεια), ο κος Τιμοθεάτος εξήγησε πως ναι μεν η κυβέρνηση προανήγγειλε διευκολύνσεις με τα δάνεια, από την άλλη όμως οι τράπεζες έθεσαν σκληρούς όρους, προκειμένου να μην υπάρξει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Τέλος, επισήμανε ότι ο κλάδος του είναι ο κλάδος που πλήττεται περισσότερο, καθώς υπάρχει υπερφορολόγηση – και μάλιστα την στιγμή που υπολειτουργούν-  λέγοντας χαρακτηριστικά «πληρώνουμε, πληρώνουμε και δεν μένει τίποτα στο τέλος».  Ο πρόεδρος συγκαταλέγει στα θετικά κάποιες τροποποιήσεις που αναμένεται να γίνουν  στον κοινωνικό τουρισμό, ενώ πιστεύει ότι το να υπάρχει ξενοδοχείο για κρούσματα είναι καλύτερο από το να έχει κάθε ξενοδοχείο δωμάτια για ασθενείς.

Related Post

Δημήτρης Ατσάρος: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε φέτος να έχουμε το 50% του 2019»Δημήτρης Ατσάρος: «Θα είναι θαύμα αν καταφέρουμε φέτος να έχουμε το 50% του 2019»

Ο Δημήτρης Ατσάρος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, με το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας. «Ήμερα τουρισμού, χωρίς τουρίστες» χαρακτήρισε την

Τι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον ΜύρτοΤι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον Μύρτο

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, μιλώντας για μια ακόμα φορά για τις ελλείψεις και τα προβλήματα

Νίκος Ανουσάκης: «Ναι στην δωρεά, όχι στην τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου»Νίκος Ανουσάκης: «Ναι στην δωρεά, όχι στην τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου»

Ο δημοτικός σύμβουλος  της  «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εκφράσει την άποψη της παράταξής του σχετικά με το θέμα του