Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ηλίας Μπεριάτος: «Δεν ισχύει η άποψη ότι η επισκευή κοστίζει περισσότερο από την κατεδάφιση και ανέγερση νέου μουσείου»

Ηλίας Μπεριάτος: «Δεν ισχύει η άποψη ότι η επισκευή κοστίζει περισσότερο από την κατεδάφιση και ανέγερση νέου μουσείου»

Ηλίας Μπεριάτος: «Δεν ισχύει η άποψη ότι η επισκευή κοστίζει περισσότερο από την κατεδάφιση και ανέγερση νέου μουσείου» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο κος Ηλίας Μπεριάτος (Αρχιτέκτων-πολεοδόμος, Ομ. Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας) προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το ΙΚΙ πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές για την διάσωση και αποκατάσταση του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου και την κήρυξή του ως διατηρητέο.        

Με τις υπογραφές να έχουν αγγίξει ήδη τις 130 ο κος Μπεριάτος  ανέφερε ότι το κτήριο μπορεί και πρέπει να επισκευαστεί.  Προκειμένου να στηρίξει τα λεγόμενά του ο καλεσμένος εξιστόρησε περιστατικά  τα οποία μαρτυρούν ότι πράγματι το κτήριο μπορεί να επισκευαστεί. «Από το 2013 η υπηρεσία νεότερων μνημείων στην Πάτρα, είχε ζητήσει να γίνει το μουσείο διατηρητέο μνημείο και αυτή η υπόθεση έχει σκαλώσει.  Υπάρχουν μελέτες αυτή την στιγμή που κάνουν λόγο για επισκευή» τόνισε.

Ο καλεσμένος συνέχισε παραθέτοντας και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. «Μετά τους σεισμούς του 2014 όσοι επισκέφθηκαν το μουσείο (κος Καρύδης, Αλέξανδρος Παντελειός, καθηγητές πανεπιστημίων) όλοι συμφωνούσαν ότι μπορεί να επισκευαστεί» ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Αφού υπάρχουν ειδικοί που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, γιατί το υπουργείο δεν φέρνει άλλους ειδικούς να γίνει μια επιτροπή και να πάρουν αποφάσεις».

Ο κος Μπεριάτος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι όλοι όσοι έχουν πάρει την απόφαση για την κατεδάφιση του μουσείου διατείνονται ότι δεν  συμφέρει να επισκευαστεί (από οικονομικής άποψης).  «Θεωρούμε ότι η αποκατάστασή του είναι η καταλληλότερη λύση σύμφωνα με ιστορικά, καλλιτεχνικά, αρχιτεκτονικά και οικονομικά κριτήρια, απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και αποκατάσταση του κτηρίου του Μουσείου ως μοναδικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού. Επίσης θα εξοικονομηθούν  σημαντικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για μια καινούργια μουσειακή στέγη, η οποία έχει καταστεί πλέον απαραίτητη λόγω των αυξημένων αρχαιολογικών ευρημάτων και των σύγχρονων αναγκών» κατέληξε.

Related Post

Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός. Μεταξύ άλλων μίλησε για το κυλικείο της Πάστρας και για το Μουσείο Σκλάβου. Κυλικείο Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας

Τι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον ΜύρτοΤι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον Μύρτο

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, μιλώντας για μια ακόμα φορά για τις ελλείψεις και τα προβλήματα

Αλεξάνδρα Μπαλού: Δεν ζούμε με αυταπάτες – Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον λαό!Αλεξάνδρα Μπαλού: Δεν ζούμε με αυταπάτες – Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον λαό!

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρα Μπαλού. Γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης – περιφερειακή σύμβουλος