Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ηλίας Μπεριάτος: «Πρέπει να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες του τόπου μας»

Ηλίας Μπεριάτος: «Πρέπει να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες του τόπου μας»

Ηλίας Μπεριάτος: «Πρέπει να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες του τόπου μας» post thumbnail image

Ο κος Ηλίας Μπεριάτος  (Αρχιτέκτων –Πολεοδόμος, Ομοτ. Καθηγητής Χωροταξίας Παν. Θεσσαλίας και Πρόεδρος Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια προσπάθεια να προτρέψει περισσότερο κόσμο να υπογράψει υπέρ της διάσωσης και κήρυξης ως διατηρητέου του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου αλλά και για να εκφράσει την άποψή του σχετικά με την δημιουργία του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου.

Αναφορικά με τις υπογραφές για το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο κος Μπεριάτος τόνισε ότι συνεχώς υπάρχουν άνθρωποι που υπογράφουν και δεν είναι τυχαίοι. «Αυτοί που υπογράφουν έχουν ένα βάθος κοινωνικό και πνευματικό και αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κηρυχθεί διατηρητέο το κτίριο». Επισήμανε, ότι ανάμεσα στους υπογράφοντας υπάρχουν αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, άνθρωποι του πνεύματος αλλά και όλοι οι πολίτες που δεν θέλουν να χαθεί αυτό το κτίριο από το Αργοστόλι. Εξέφρασε παράλληλα την λύπη του, για το γεγονός ότι από την Κεφαλονιά λείπουν κτίρια πολιτισμού.

Ο κος Μπεριάτος σχολίασε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να αποδεχθεί την δωρεά της οικογένειας Σκλάβου και να δημιουργήσει ένα μουσείο προς τιμήν του. «Θετικότατη και πολύ σωστή κίνηση να αποδεχθεί η Δημοτική Αρχή την δωρεά. Είναι κρίμα ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης να μην έχει ένα κτίριο με τα έργα του, στον τόπο του» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως υπάρχουν και άλλοι Κεφαλονίτες καλλιτέχνες, για τους οποίους θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας χώρος έκθεσης των έργων τους. «Πρέπει όλο αυτό το πολιτιστικό κεφάλαιο να τύχει της προσοχής μας. Έχουμε έλλειμμα προσοχής και πολιτικής σε θέματα πολιτισμού» κατέληξε.

Ο καλεσμένος εξέφρασε την άποψή του και για τον Τάφο των Τζανάτων, τονίζοντας ότι όλο αυτό συμβαίνει με ευθύνη  της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, συμφώνησε με την άποψη ότι συνήθως δημιουργούνται κόντρες χωρίς κανένα λόγο και καμία αιτία, απλώς για να δημιουργούνται και οδηγούν σε τέλμα ενώ αντιθέτως, ο συνασπισμός δυνάμεων βοηθάει στην επίτευξη στόχων. «Υπάρχουν τρόποι να αναδείξουμε την κληρονομιά μας, αρκεί κάποιος να εργαστεί γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Related Post

Μπατιστάτος, Παπαθεοδωρόπουλος και Σπαθής για το αύριο του δήμουΜπατιστάτος, Παπαθεοδωρόπουλος και Σπαθής για το αύριο του δήμου

Σε μια έκτακτη εκπομπή την Κυριακή 19 Μαΐου, στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι τριών διαφορετικών παρατάξεων. Οι κύριοι Αριστοτέλης Μπατιστάτος από την παράταξη «Επόμενη Μέρα», ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος

Ο Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔΟ Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Νικηφόρος Κουλουμπής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 με αφορμή το εθελοντικό έργο της οργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει καθαρισμούς παραλιών αλλά και αναδασώσεις.«Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς είναι κοντά

Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»Στέλιος Σπαθής: «Δεν πρέπει να υπάρχει στοχοποίηση – Πορευόμαστε με το φιλότιμο»

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης και επικεφαλής της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Στέλιος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Σάμη και την διαχείρισή