Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κώστας Τσιμάρας: «Μείναμε χωρίς μόνιμο παθολόγο. Θέλουμε μόνιμες λύσεις, όχι εμβαλωματικές»

Κώστας Τσιμάρας: «Μείναμε χωρίς μόνιμο παθολόγο. Θέλουμε μόνιμες λύσεις, όχι εμβαλωματικές»

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό αφενός να αναλύσει την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο μετά την οριστικοποίηση της παραίτησης του παθολόγου, αφετέρου να αναφέρει για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Ο κος Τσιμάρας ανέφερε ότι η παραίτηση του κου Χριστοδουλάκη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και αυτό σημαίνει πως πλέον το νοσοκομείο δεν έχει μόνιμο παθολόγο. Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν κάποιος χρειαστεί παθολόγο απάντησε πως θα εξεταστεί από τους ειδικευόμενους ή τους αποσπασμένους που υπάρχουν, αλλά αυτά είναι εμβαλωματικά. «Έρχονται είτε ειδικευόμενοι είτε αποσπασμένοι από άλλα νοσοκομεία, αλλά αυτές δεν είναι μόνιμες λύσεις. Μόνιμος παθολόγος δεν υπάρχει» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο πρόεδρος ανέφερε όλες τις ειδικότητες που λείπουν από το νοσοκομείο κάνοντας ειδικές αναφορές για εντατικολόγο και ογκολόγο. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε τα εξής: «Πρέπει να προσληφθεί εντατικολόγος για να λειτουργήσει η ΜΕΘ και επίσης ογκολόγος, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτοί που έχουν ανάγκη και ειδικά τώρα που λόγω της πανδημίας είναι δύσκολες οι μετακινήσεις». Σχετικά με την ΜΕΘ ο καλεσμένος επισήμανε την αναγκαιότητα λειτουργίας της για να αποφευχθούν και οι αεροδιακομιδές. Επίσης, υπογράμμισε πως σε κατάσταση ανάλογη με του παθολόγου βρίσκεται και η αναισθησιολόγος, η οποία είναι μόνη της και πλέον αρκετά κουρασμένη.

Ο κος Τσιμάρας μίλησε και για τις τελευταίες δηλώσει του βουλευτή Παναγή Καππάτου χαρακτηρίζοντάς τες προσβλητικές. Αναλυτικά υποστήριξε: «Ο κος Καππάτος είπε ότι οι γιατροί δεν θέλουν να πηγαίνουν στο Μαντζαβινάτειο γιατί ξέρουν ότι θα τους πάρουν με απόσπαση στο Αργοστόλι να δουλεύουν ,ενώ στο Ληξούρι θα κάθονται. Αυτό είναι πολύ προσβλητικό».

Και για τον εκτελούντα χρέη διοικητή στο νοσοκομείο, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του ο κος Τσιμάρας, καθώς επισήμανε ότι, υπάρχουν πολλές αναφορές από γιατρούς και νοσηλευτές για αυταρχική συμπεριφορά του κου Παυλάτο, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι άξιοι σεβασμού, που «κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο» σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Related Post

Σταύρος Σπαθής: «Καμία αύξηση στα τέλη – Παράταση 3 μηνών για διακανονισμό ανεξόφλητων λογαριασμών»Σταύρος Σπαθής: «Καμία αύξηση στα τέλη – Παράταση 3 μηνών για διακανονισμό ανεξόφλητων λογαριασμών»

Μετά την ανακοίνωση για αποπληρωμή και διακανονισμό των οφειλών για τους λογαριασμούς του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να

Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πτώση του δέντρου στον Κούταβο αλλά και άλλα θέματα

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!

Ο τοπικός σύμβουλος του Πόρου με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», Οδυσσέας Γαλιατσάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»