Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»

Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»

Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα των δασικών χαρτών και τις εξελίξεις αναφορικά με τον ΦΟΔΣΑ.

«Δημιουργείται ένα πρόβλημα στις περιουσίες του κόσμου με τους δασικούς χάρτες» ήταν η αρχική του τοποθέτηση σχετικά με το θέμα των δασικών χαρτών. Ο κος Κουρούκλης ανέφερε ότι δημιουργούνται ασφυκτικά πλαίσια, με τις προθεσμίες που έχουν δώσει για τις ενστάσεις καθώς όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι περιορισμοί  είναι τέτοιοι που ο κόσμος αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες και όχι να τρέχει για ενστάσεις. Παράλληλα ο κος Κουρούκλης υπογράμμισε ότι το κόστος των ενστάσεων ενός πολίτη- με όλους όσους θα χρειαστεί, δηλ. δασολόγο, συμβολαιογράφο, παράβολα κλπ- μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ. Ενδιαφέρουσα ήταν και η διευκρίνηση που έκανε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η διεύθυνση δασών δεν αναγνωρίζει ως ιδιωτικά τα δάση, καθώς είναι εναρμονισμένη με το καθεστώς που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Το θέμα του ανοίγματος των σχολείων αλλά και το κτιριακό, απασχόλησε την συζήτηση και ο καλεσμένος διατύπωσε την άποψη ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη αλλά θα έπρεπε να έχουν παρθεί περισσότερα  μέτρα για ασφαλέστερο άνοιγμα. «Μεγαλύτερες αποστάσεις, λιγότερα παιδιά στις τάξεις, τέστ συχνά…Θα ήταν πιο ασφαλές έτσι το άνοιγμα» τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου εξήγησε ότι πολλά σχολεία στην Περιφέρεια έχουν πρόβλημα και είπε ότι πρόσφατα έλαβε μια επιστολή από την  Διευθύντρια του Ειδικού σχολείου Κεραμειών, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο.

Ο κος Κουρούκλης, αναφέρθηκε βεβαίως και στο άλλο μεγάλο και σοβαρό θέμα – όπως το χαρακτήρισε- αυτό του ΦΟΔΣΑ. «Ουσιαστικά φεύγουμε από την ΕΔΑΚΙ. Έρχεται η Κυβέρνηση και μας λέει ότι η διαχείριση θα γίνεται από την Περιφέρεια. Αυτό γίνεται για να δίνουν τα απορρίμματα, που είναι χρυσός, σε μεγάλες εταιρείες» ήταν τα λόγια του και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αύξηση στα τέλη αλλά και το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί.

Τελειώνοντας, ο καλεσμένος ανέφερε μερικά από τα προβλήματα που ακούν από τον κόσμο, όπως οικονομική δυσπραγία, ανεργία και ανασφάλεια για την ιατρική περίθαλψη που θα έχουν αν τους συμβεί κάτι.

 

Related Post

Σταύρος Σπαθής: «Όχι σε συγκεκριμένα μαγαζιά οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων – Θα κάνουμε καταγγελία»Σταύρος Σπαθής: «Όχι σε συγκεκριμένα μαγαζιά οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων – Θα κάνουμε καταγγελία»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στο να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για τους ελέγχους που γίνονται το τελευταίο διάστημα

Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”

Για «τη μάρκα του καταναλωτή» που πρόσφατα  τοποθετήθηκε στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ μίλησε στον COSMOS 96,5 ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Λάμπης Κώτσου. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία η

Η Ευανθία Γαϊτανίδου υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑΗ Ευανθία Γαϊτανίδου υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Υποψήφια με την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» για μια ακόμα φορά η κα Ευανθία Γαϊτανίδου. Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 για να εκθέσει τους λόγους για τους