Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): «Δεν μπορεί το νοσοκομείο Κεφαλονιάς να λειτουργεί έτσι»

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): «Δεν μπορεί το νοσοκομείο Κεφαλονιάς να λειτουργεί έτσι»

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): «Δεν μπορεί το νοσοκομείο Κεφαλονιάς να λειτουργεί έτσι» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» καθώς η ομοσπονδία απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας, επιστολή ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

«Υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα  και τα τελευταία χρόνια το σωματείο τα θέτει συνέχεια» ανέφερε ο κος Γιαννάκος. «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει στην Κεφαλονιά ΜΕΘ; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει παθολόγος και να υπάρχει ένας αναισθησιολόγος;» αναρωτήθηκε και επισήμανε ότι λόγω της πανδημίας έχουμε αφήσει λίγο πιο πίσω άλλα ζητήματα, όπως το κτιριακό – όπου και εκεί υπάρχει πρόβλημα- και επίσης έρχεται και καλοκαίρι και το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Επίσης τόνισε ότι ο αναισθησιολόγος είναι απαραίτητος καθώς  είναι το Α και το Ω για μια διασωλήνωση.

Ο Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν έχει επικοινωνήσει με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου να το κάνει αυτό, και γι’ αυτό τον λόγο και η ομοσπονδία στέλνει κατευθείαν τα αιτήματα στο Υπουργείο. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει σε επικοινωνία με τον βουλευτή Παναγή Καππάτου για να τους εκθέσουν τους προβληματισμούς, ενώ ενημέρωσε ότι θα μεταβεί και στην Κεφαλονιά και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα έρθουμε στην Κεφαλονιά για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας και σχετικά με το πως διενεργούνται τα τεστ, ο κος Γιαννάκος τόνισε ότι, τα μοριακά τεστ του νοσοκομείου είναι δωρεάν αλλά γίνονται μόνο σε όσους έχουν συμπτώματα, άρα ωθούνται σε διαγνωστικά εργαστήρια, στα οποία πληρώνουν.  «Υπάρχουν πολλά περιφερειακά νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τα τεστ κορωνοϊού και την ελλιπή ιχνηλάτηση» κατέληξε.

 

Related Post

Διονύσης Στανίτσας: Παλεύαμε μόνοι μας για την επαναλειτουργία της γραμμήςΔιονύσης Στανίτσας: Παλεύαμε μόνοι μας για την επαναλειτουργία της γραμμής

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων σχετικά με την γραμμή Πάτρα- Σάμη – Ιθάκη, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Έκανε μια μικρή αναδρομή της ιστορίας και τόνισε ότι

Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το νοσοκομείο και ειδικά το παθολογικό τμήμα, μετά