Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σταύρος Σπαθής: «Σε Ληξούρι και Σάμη ανιχνεύθηκε αρκετά ανεβασμένο ιικό φορτίο»

Σταύρος Σπαθής: «Σε Ληξούρι και Σάμη ανιχνεύθηκε αρκετά ανεβασμένο ιικό φορτίο»

Σταύρος Σπαθής: «Σε Ληξούρι και Σάμη ανιχνεύθηκε αρκετά ανεβασμένο ιικό φορτίο» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Κεφαλονιά.

«Πήραμε δείγματα την προηγούμενη Τρίτη και από τους 4 βιολογικούς. Τα στείλαμε στην Αθήνα και είχαμε τα αποτελέσματα. Στο Αργοστόλι και στην Σκάλα ήταν κάτω από το όριο και δεν ανιχνεύτηκε κάτι. Στο Ληξούρι και στην Σάμη ήταν αρκετά ανεβασμένο όμως» ανέφερε ο κος Σπαθής και εξήγησε ότι όλη αυτή η διαδικασία παίζει τον ρόλο της στις αποφάσεις που παίρνονται από τον ΕΟΔΥ.

«Μίλησα με τους Δημάρχους και των τριών δήμων και τους ενημέρωσα. Ειδικά της Σάμης και του Ληξουρίου πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή» επισήμανε και ενημέρωσε ότι αύριο θα παρθεί εκ νέου δείγμα για ανάλυση. «Πρέπει όλοι να προσέχουμε και να είμαστε υπεύθυνοι» τόνισε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κος Σπαθής υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να γίνει, την στιγμή που οι υποδομές υγείας στο νησί μας – αλλά και οι σχολικές υποδομές-  δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Τέλος ως πρόεδρος του επιμελητηρίου, ο καλεσμένος τόνισε ότι το εμπόριο λειτουργεί με το click in shop, δηλαδή με ραντεβού και ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

 

Related Post

Μιχάλης Ξανθάκης: «Το πρώτο Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα, θα είναι στην Κεφαλονιά»Μιχάλης Ξανθάκης: «Το πρώτο Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα, θα είναι στην Κεφαλονιά»

Ο Αν. Διευθυντής και δασολόγος Μιχαήλ Ξανθάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την υπερσυγκέντρωση από πλαγκτόν που παρατηρείται στην Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου αλλά και

Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»Σαμούρης: «“Μπαρουταποθήκη” τα πεσμένα δέντρα στα περιαστικά δάση»

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πτώση του δέντρου στον Κούταβο αλλά και άλλα θέματα

Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη ΓαβριελάτοΣυμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτο

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος  φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση δίνοντας τις κατάλληλες πληροφορίες. «Οι επισημάνσεις που θέλουμε να