Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις «Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»

«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»

«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν τα μέλη του «Κόμματος για τα Ζώα», Βάσω Λεβεντάκου (εκπρόσωπος του κόμματος στα Ιόνια) και Γιάννης Κοσμάτος (μέλος του Πανελλαδικού του κόμματος) και μίλησαν για τις θέσεις  του κόμματος, για το καταφύγιο ζώων στην Κρανιά και για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον Κούταβο και διαταράσσουν την ευζωία των ζώων.

Βάσω Λεβεντάκου

Η κα Λεβεντάκου αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 2020 και είναι  ένα από τα 20 κόμματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. «Το «Κόμμα για τα ζώα» ακούγεται κάπως μονοδιάστατο, όμως δεν είναι γιατί η ευζωία των ζώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευζωία του ανθρώπου και επίσης με την καλή μεταχείριση της γης και του περιβάλλοντος» εξήγησε η κα Λεβεντάκου. Όπως σημείωσε οι θέσεις του κόμματος είναι η εξής: να μην υπάρχουν παραγωγικά ζώα και να μην χρησιμοποιούνται προς εκμετάλλευση, η φυτοφαγική μετάβαση και ο οικολογικός μετασχηματισμός (δηλαδή η μετάβαση από τις μορφές ενέργειας που έχουμε σήμερα όπως τα ορυκτά, σε ηπιότερες μορφές).

«Τα παραγωγικά ζώα αυτή την στιγμή είναι 15 φορές περισσότερα από τα άγρια θηλαστικά. Για τα ζώα αυτά πραγματοποιείται εκχέρσωση εδαφών, π.χ. το 91% του Αμαζονίου χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία και χάνονται 110 είδη άγριων ζώων κάθε μέρα» τόνισε η καλεσμένη και επισήμανε ότι όσοι κτηνοτρόφοι το κατανοήσουν και ασχοληθούν με την γεωργία θα “κερδίσουν έδαφος”. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι νέοι έχουν αλλάξει τρόπο ζωής και διατροφής καθώς αντιμετωπίζουν με σωστό τρόπο την κλιματική αλλαγή η οποία έχει επιπτώσεις στην κτηνοτροφία.

Αναφερόμενη σε στατιστικές σχετικές με την στροφή στην φυτοφαγική διατροφή, τόνισε ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή της νοοτροπίας των νεότερων ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή και με άλλους λαούς που έχουν περισσότερο στην διατροφή τους την χορτοφαγία.

Η κα Λεβεντάκου αναφέρθηκε εκτενώς και στην παρέμβαση τους για να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στον Κούταβο. Όπως τόνισε: «Ενημερωθήκαμε από πολίτες ότι γίνονται εκχερσώσεις στο σημείο για να γίνουν εκδηλώσεις. Υπάρχουν τόσοι τόποι για να γίνουν εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Εκεί υπάρχουν φωλιές ζώων, φυτά…Δεν είναι τι δεν θέλουμε να γίνει αλλά τι πρέπει».

«Όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αναστατωθεί με την εξέλιξη στο καταφύγιο ζώων» υποστήριξε η καλεσμένη, όταν ρωτήθηκε για αυτή την εξέλιξη και ανέφερε τις θέσεις του Κόμματος. «Πρέπει να παρθούν μέτρα από την πολιτεία για έλεγχο των γεννήσεων των ζώων, να υπάρξουν επιδοτήσεις για στειρώσεις, να υπάρξει γραμμή επικοινωνίας για τις κακοποιήσεις και να απαγορευθεί η πώληση ζώων ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι υιοθεσίες. Πρέπει να ενισχυθούν και οι φιλοζωικές οργανώσεις» σημείωσε η κα Λεβεντάκου τονίζοντας ότι πλέον το καταφύγιο δεν μπορεί να δεχθεί άλλα ζώα και πόνο ψυχής αρνούνται.

Γιάννης Κοσμάτος

Ο κος Κοσμάτος αναφέρθηκε στην ηθική διάσταση του θέματος. Πιο συγκεκριμένα παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με την θανάτωση ζώων και υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο 70 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται, εκ των οποίων τα 60 είναι πουλερικά και οι συνθήκες διαβίωσης δεν αρμόζουν στον πολιτισμένο κόσμο. «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στον σφαγιασμό  των ζώων. Έχουμε ζητήσει να γίνεται ο σφαγιασμός με ανώδυνο τρόπο και θα έπρεπε να υπάρχουν κάμερες στα σφαγεία για να αποδεικνύεται αυτό. Ακόμα και θρησκευτικές τελετές περιλαμβάνουν σφαγή ζώων» ανέφερε ο κος Κοσμάτος.

Παράλληλα και αναφορικά με το θέμα του κλεισίματος του καταφυγίου των ζώων, σημείωσε ότι θα κάνουν παρέμβαση προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κο Κουρή, καθώς έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, παρ’ όλα αυτά όμως υπάρχει διάθεση να υπάρξει λύση στο θέμα. «Είναι κρίμα να υπάρχουν ζώα στον δρόμο ταλαιπωρημένα» σημείωσε και κατέληξε υπενθυμίζοντας όλες εκείνες τις σκηνές του παρελθόντος, με ζώα στον δρόμο τα οποία συχνά προέβαιναν και σε επιθέσεις, απευχόμενος να τις δούμε ξανά.

 

Related Post

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιώνΣπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο

Διονύσης Αραβαντινός: Η Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη και επικίνδυνηΔιονύσης Αραβαντινός: Η Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη και επικίνδυνη

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά”, Διονύσης Αραβαντινός φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5.

Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, όπου φαίνεται και μετά από τις αναλύσεις στα λύματα