Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες» post thumbnail image

Ο νοσοκομειακός γιατρός Γιάννης Φισφής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου  «Στα Υπόγεια είναι  η Θέα», με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε μια μέρα νωρίτερα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Ο κος Φισφής έδωσε την δική του εικόνα μέσα από το νοσοκομείο.

Ευχαριστημένος και κάπως δικαιωμένος εμφανίστηκε ο καλεσμένος , τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες που ακούστηκαν από τον βουλευτή ανταποκρίνονται πλήρως στα αιτήματα του ιατρικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ευχάριστο ότι το νοσοκομείο θα χαρακτηριστεί άγονο- δυσπρόσιτο, γιατί οι γιατροί θα αποκτήσουν τα πλεονεκτήματα.  Θα μπορούν δηλαδή μετά από 5 χρόνια να μονιμοποιούνται κλπ. Θα είναι πολύ καλό εάν γίνει». Ο κος Φισφής αποκάλυψε πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του, καθώς όπως ο ίδιος υπογράμμισε, η εμπειρία του, του έχει δείξει ότι οι εξαγγελίες, μένουν εξαγγελίες.

Αναφορικά με τον μοριακό αναλυτή που υπάρχει πλέον στο νοσοκομείο, ο γιατρός επισήμανε ότι υπήρχε αγωνία για το πότε και αν θα έρθει, όμως τώρα πρέπει να λειτουργήσει με ασφάλεια. «Θέλει ειδικό χώρο και το προσωπικό θα πρέπει να ασχολείται μόνο με αυτό» ανέφερε. Επίσης αναφέρθηκε και στην κλινική Covid, τονίζοντας τα εξής: «Υπάρχουν 10 κρεβάτια, δεν λειτουργεί όμως επίσημα  ως κλινική Covid. Για να λειτουργήσει  αποσπώνται νοσηλεύτριες από τις υπόλοιπες κλινικές και έτσι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι κλινικές».

Μίλησε και για τους αποσπασμένους παθολόγους, όπου όπως είπε ήρθαν για 10 μέρες ο καθένας και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τον Αύγουστο. «Η κατάσταση είναι ίδια εδώ και πολλά χρόνια κα τίποτα δεν αλλάζει» σχολίασε, εξηγώντας πως υπάρχει οικονομική δυσπραγία στο ΕΣΥ και είναι λογικό ένας γιατρός να πάει στο εξωτερικό όταν ξέρει ότι εκεί θα πάρει 3.500 ευρώ, έναντι των 900 εδώ. «Είναι και η νησιωτικότητα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν υπάρχουν άλλοι λόγοι θα πρέπει να διερευνηθούν» κατέληξε.

Τέλος, ο κος Φισφής υπογράμμισε ότι πρέπει στο νοσοκομείο να μπει «νέο αίμα» για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά  όλες οι κλινικές, καθώς πλέον αντιμετωπίζονται  κυρίως έκτακτα περιστατικά. Υποστήριξε επίσης, ότι υπάρχει αδιαφορία του κεντρικού κράτους προς την περιφέρεια και θα πρέπει να αλλάξει αυτό.

Related Post

Ο Μάκης Φόρτες για την … «Επόμενη Μέρα» στο ΑργοστόλιΟ Μάκης Φόρτες για την … «Επόμενη Μέρα» στο Αργοστόλι

Ο υποψήφιος  δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες  με την παράταξη «Επόμενη Μέρα», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Στην ερώτηση γιατί κατεβαίνει ξανά ως υποψήφιος, τόνισε ότι η αγάπη

Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη ΓαβριελάτοΣυμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτο

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος  φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση δίνοντας τις κατάλληλες πληροφορίες. «Οι επισημάνσεις που θέλουμε να