Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα του «ΙΑΝΟΥ», παρουσιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή του.

«Λάσπη, λάσπη παντού» ανέφερε με απόγνωση ο κος Ζαφειράτος και εξήγησε ότι τα μηχανήματα που δουλεύουν εκεί παίρνουν την λάσπη και την πηγαίνουν σε ένα ύψωμα, ενώ παράλληλα έχουν διαβεβαιώσεις ότι εκεί που τοποθετούνται η λάσπη και τα μπάζα, σε μια ενδεχόμενη βροχή δεν θα κατέβουν εκ νέου στο χωριό.

Ο πρόεδρος επισήμανε ότι οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί ακόμα ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν οικογένειες – περίπου 40- που μένουν σε συγγενείς και φίλους, καθώς τα σπίτια του έχουν καταστραφεί. «Υπάρχουν σπίτια που το νερό έφτασε μέχρι τα παράθυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι και το λιμάνι είναι σε άθλια κατάσταση και παράλληλα επισήμανε ότι όλα αυτά που βιώνουν θα τα αναφέρει και στον κο Πλακιωτάκη μόλις επισκεφθεί το χωριό. «Το κράτος πρέπει να βοηθήσει άμεσα όσους έχουν πληγεί από την κακοκαιρία» τόνισε.

Ο κος Ζαφειράτος δεν μάσησε τα λόγια του και ανέφερε ότι αρκετά από τα σπίτια έχουν χτιστεί μέσα στον κάμπο και αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επίσης, υπογράμμισε ότι το χωριό είναι ανοχύρωτο και δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους το τελευταίο διάστημα βοηθάνε την Αγία Ευφημία και έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά να έρθει βοήθεια προκειμένου να καθαριστεί το χωριό.

Related Post

Βασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεταιΒασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεται

Μετά την φημολογούμενη μετακίνηση στελεχών της Ενωμένης Τετράπολης στον Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς και όχι μόνο, ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικεφαλής της παράταξης (Ενωμένη Τετράπολη), θέλησε να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Μάκης Σιμωτάς: «Η αβεβαιότητα, οδηγεί τους επαγγελματίες στο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους»Μάκης Σιμωτάς: «Η αβεβαιότητα, οδηγεί τους επαγγελματίες στο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους»

Ο πρόεδρος του σωματείου «Αρκείσιος» Μάκης Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων του κλάδου, περίπου 2 μήνες

O επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί, Βαγγέλης Ανδρεάτος στο Cosmos 96,5O επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί, Βαγγέλης Ανδρεάτος στο Cosmos 96,5

Το βαρέλι που ξεβράστηκε στην παραλία μεγάλη άμμος ήταν η αφορμή για την διαμάχη ανάμεσα στον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά Βαγγέλη Ανδρεάτο και στον α/δήμαρχο Σπύρπ Ματιάτο.