Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Κόντρα Σπαθή –  Ανουσάκη για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ

Κόντρα Σπαθή –  Ανουσάκη για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ

Κόντρα Σπαθή –  Ανουσάκη για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα χρέη της ΔΕΥΑΚ.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν οι οφειλές ιδιωτών να νοούνται ως χρέη, όταν είναι εν δυνάμει έσοδα.  Επισήμανε  ότι μεγάλο μέρος των 7 εκ. ευρώ, που χρωστάει η ΔΕΑΥΚ από το ρεύμα, δημιουργήθηκε από προηγούμενους προέδρους, και ο ίδιος πήρε αποφάσεις και έγιναν ρυθμίσεις.

Ήταν πολλές οι φορές που επανέλαβε ότι  τα 7 εκατομμύρια που είναι οι λογαριασμοί οι ανεξόφλητοι  είναι ρυθμισμένοι και ήδη αποπληρώνονται. Ο κος Ανουσάκης επίσης τόνισε ότι δεν μπορείς να κόψεις το νερό σε κάποιον ακόμα και αν χρωστάει και εξήγησε: «Είναι ακραίο και καταχρηστικό να κόβεις το νερό».

Ο καλεσμένος  θέλησε να δώσει και περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει με το χρέος  από το ρεύμα και υπογράμμισε: «Από το 2011 ο δήμος πλήρωνε το ρεύμα της ΔΕΥΑΚ και έγινε το μπέρδεμα. Δηλαδή φαινόταν η ΔΕΥΑΚ να χρωστάει στον δήμο. Ζητήσαμε να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και τώρα η ΔΕΥΑΚ κάθε μήνα δίνει 50.000 ευρώ  στον δήμο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον βιολογικό, όπου το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε πολλά προβλήματα. Εξήγησε, πως έπεσε μέσα μια ουσία που σκότωσε τους μικροοργανισμούς που κάνουν την ζύμωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι οσμές. Επίσης ο κος Ανουσάκης επισήμανε ότι τότε δεν έγινε καμία παρέμβαση γιατί το πρόβλημα θα γινόταν μεγαλύτερο, αλλά μετά το καλοκαίρι ξεκίνησαν κάποιες εργασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Παρέμβαση Σταύρου Σπαθή

Μετά από όσα ακούστηκαν ζήτησε παρέμβαση ο κος Σταύρος Σπαθής. Όπως τόνισε, δεν είπε κάτι διαφορετικό για τα χρέη. Θέλησε να απαντήσει όμως στις κατηγορίες που ακούστηκαν προς το πρόσωπό του και την επιχείρησή του ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως ο ίδιος σαν Σταύρος Σπαθής δεν χρωστάει ούτε μισό ευρώ στην ΔΕΥΑΚ.  «Σε ότι αφορά την επιχείρησή μου είναι στην διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, είναι  στην τελική φάση και όλο αυτό πριν από την 1η Σεπτεμβρίου».

Τέλος, ο κος Σπαθής  καθησύχασε τον κόσμο τονίζοντας ότι δεν θα κόψει σε κανέναν το νερό καθώς αναγνωρίζει ότι είναι πολύτιμο αγαθό.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Γιώργος Κοκκόλης: Να επικρατήσει το μυαλό και όχι η καρδιάΓιώργος Κοκκόλης: Να επικρατήσει το μυαλό και όχι η καρδιά

Ο Γιώργος Κοκκόλης στην δεύτερη εμφάνισή του στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει και να αποφασίσει ποιον θέλει για τα επόμενα 4 χρόνια. Αρχικά

Τέο Λοράντος: «Τα παιδιά της ομάδας έχουν μέλλον, δεν έχουν όμως προπονητικό κέντρο»Τέο Λοράντος: «Τα παιδιά της ομάδας έχουν μέλλον, δεν έχουν όμως προπονητικό κέντρο»

Στην αθλητική εκπομπή «Παίξε μπαλίτσα» του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών Υδατοσφαίρισης, Τέο Λοράντος που κατάφερε με την ομάδα του να κατακτήσει ένα ακόμα χρυσό