Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: Μεγάλη πρόκληση και τιμή, να αγωνιστώ για την πατρίδα μου

Παναγής Καππάτος: Μεγάλη πρόκληση και τιμή, να αγωνιστώ για την πατρίδα μου

Παναγής Καππάτος: Μεγάλη πρόκληση και τιμή, να αγωνιστώ για την πατρίδα μου post thumbnail image

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη  Νέα Δημοκρατία Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε  στο στούντιο του cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με τους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή.

Αρχικά συζητήθηκαν θέματα εθνικής εμβέλειας όπως η γραφειοκρατία, την οποία χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο βράχο που πρέπει να μετακινηθεί πολύ και σύντομα. «Υπάρχουν μοντέλα και επιστημονικές μέθοδοι και είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, όπως τα καταφέρνουν πολύ καλά οι ξένοι».

«Μια κυβέρνηση πρέπει να εργάζεται συνεχώς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί». Η ευχή μας είναι ν’ αλλάξει αυτό.

Εν συνεχεία αναπτύχθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη μείωση της φορολογίας, την αναδιανομή του προσωπικού με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών, την καθιέρωση ειδικών κινήτρων για την προσέγγιση επενδύσεων, την ενίσχυση της  αστυνομίας με ένστολους και περισσότερα περιπολικά  για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

«Στη Νέα Δημοκρατία -αν και παλιό κόμμα- επικρατεί νέα αντίληψη, αέρας ανανέωσης με νέους ανθρώπους πολιτικά και διαφορετικές αντιλήψεις»

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του στις εθνικές εκλογές , η οποία  σύμφωνα με τον δημοσιογράφο χαρακτηρίστηκε έκπληξη,  ο κ. Καππάτος επισήμανε ότι δεν είναι από τα καινούργια άτομα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.  Ήδη από τη γενιά των γονιών του ανέφερε, η οικογένειά του συμμετείχε ενεργά στο συγκεκριμένο κόμμα.  

Ωστόσο σχολίασε το γεγονός ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει το πρόσωπό του ως έναν από τους τρεις υποψηφίους βουλευτές για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ήταν ένα σοκ για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τους άλλους δύο πρώην υποψηφίους  που δεν επιλέχθηκαν.

Ο κ. Καππάτος επιλέχθηκε από το μητρώο στελεχών,  ανέφερε σχετικά με την  υποψηφιότητα  του. Τα τελευταία δύο έτη υπήρξε πλήρης ενημέρωση και εκπαίδευση μέσα από πολιτικές και τεχνικές συνεντεύξεις, στις οποίες καλούνταν από το  κόμμα να συμμετέχει. Και το αποτέλεσμα κρίθηκε θετικό για τον ίδιο, καθότι στις 6 Ιουνίου τον κάλεσαν από τη Νέα Δημοκρατία για  να συμμετέχει ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές.

«Βρέθηκα μπροστά σε  μια μεγάλη πρόκληση για την πατρίδα μου». Στην πρόκληση για την Τιμή που μου κάνανε να μπω  στο Κοινοβούλιο και να αγωνιστώ για τον τόπο μου.

Συσχέτισε την υποψηφιότητά του με το γεγονός ότι οι συνάδελφοι  του  δικηγόροι, τον εξέλεξαν για 10 συναπτά έτη  τιμώντας τον ως πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και αυτό είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσει ποτέ και τους ευχαρίστησε  και πάλι μέσα από την εκπομπή.

Στα θέματα που σχετίζονται με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μίλησε για το Νοσοκομείο, το οποίο είναι υποστελεχωμένο και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε πλήρως για την υγεία στο Νομό μας». Σε περίπτωση που εκλεγεί τόνισε ότι το νοσοκομείο θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της Παιδείας. « Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014, τα παιδιά βρίσκονται ακόμα στα κοντέινερ». Αυτό έπρεπε ήδη να είχε λυθεί. Όσον αφορά το Ληξούρι, τόνισε την υποβάθμιση στην οποία έχει περιέλθει μετά τους σεισμούς, ενώ αντίθετα έπρεπε να είχε δοθεί ιδιαίτερο βάρος και προσοχή σε αυτή την περιοχή.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε προς τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς, για τα οποία ο κ.Καππάτος σχολίασε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για την στήριξή τους. «Οι ξενοδόχοι και το φυσικό κάλλος δεν αρκούν από μόνα τους».

Οι τουρίστες δεν έχουν ανάγκη μόνο τις παραλίες, αλλά θέλουν να μάθουν και την ιστορία του τόπου που επισκέπτονται.  Σε αυτό θα βοηθήσουν τα Μουσεία, η  τουριστική αξιοποίηση των τοπικών εθίμων και ο θρησκευτικός τουρισμός, μέσω των εκκλησιών.

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να εκλέξουν  βουλευτή του ίδιου κόμματος για τα νησιά μας. Ζήτησε την ψήφο των Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων, δεσμευόμενος να αξιοποιήσει την “Καλημέρα” που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τους συμπολίτες του. 

Related Post

Αλέξανδρος Αλεξάκης: «Δυστυχώς δεν θα επιδοτηθούν όλοι. Προσπαθούμε για περισσότερους»Αλέξανδρος Αλεξάκης: «Δυστυχώς δεν θα επιδοτηθούν όλοι. Προσπαθούμε για περισσότερους»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας  Αλέξανδρος Αλεξάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ευχάριστη είδηση

Διονύσης Μινέτος: O Δήμος έπρεπε να ενημερώσει για το έργο της παραλίαςΔιονύσης Μινέτος: O Δήμος έπρεπε να ενημερώσει για το έργο της παραλίας

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Μινέτος. Την ημέρα που το «γουλόστρωτο» της παραλιακής άρχισε να γίνεται παρελθόν και

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Δεν θα πληρώσουμε το εξώδικο»Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Δεν θα πληρώσουμε το εξώδικο»

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Σάμης και περιφερειακός σύμβουλος Παναγής Δρακουλόγκωνας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει απαντήσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με