Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σταύρος Αντύπας: «Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, μπαταρία της Ευρώπης»

Σταύρος Αντύπας: «Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, μπαταρία της Ευρώπης»

Σταύρος Αντύπας: «Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, μπαταρία της Ευρώπης» post thumbnail image

Ο δικηγόρος Σταύρος Αντύπας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», εκπροσωπώντας την «Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς», μετά από ανακοίνωση τους όπου εκφράζουν την άποψη τους σχετικά με την τοποθέτηση ακόμα 3 ανεμογεννητριών  στην θέση “Βρούσκα-Βροχώνας” στην Κεφαλονιά.

Ο κος Αντύπας τόνισε ότι για μια ακόμα φορά ζούμε το ίδιο έργο, όμως τα σκηνικά έχουν καταρρεύσει. Σε ερώτηση, γιατί αυτές οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται νωρίτερα ώστε να μην έχει προχωρήσει τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, ο κος Αντύπας εξήγησε: «Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον τόπο τους (αναφορικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών) ή θα πρέπει να τους ενημερώνουν τα δημοτικά συμβούλια; Πρωταρχική ευθύνη των πολιτικών προσώπων είναι να ενημερώσουν». Παράλληλα, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται γνωστό ότι θα τοποθετηθούν και άλλες ανεμογεννήτριες την στιγμή που αρκετοί άνθρωποι καταστράφηκαν από την λάσπη που έπνιξε τα σπίτια τους και η οποία προερχόταν από τα βουνά που έχουν ανεμογεννήτριες.

Ο καλεσμένος αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σάμης. Χαρακτήρισε συγκινητική την συμμετοχή του κόσμου, ειδικά σε μια στιγμή που οι πολίτες δεν είχαν χρόνο για κινητοποιήσεις, όταν τα σπίτια τους ήταν κατεστραμμένα. «Λόγω καραντίνας δεν είχαμε την δυνατότητα να διαμαρτυρηθούμε περισσότερο. Με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε να μην κάνουμε συγκεντρώσεις και να μην μετατραπούμε σε υγειονομική βόμβα» υπογράμμισε.

Ο κος Αντύπας στάθηκε αρκετές φορές στο γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις από αρμόδιους  και έθεσε μερικά ερωτήματα: «Ο Ξερακιάς είναι έτοιμος να λειτουργήσει; Έχουν γίνει τα έργα που απαιτούνται;» και αναφέρθηκε και στην μελέτη του κου Κουγιανού, στην οποία, για τις καταστροφές που προκαλούνται αποδίδει 70% ευθύνη στις ανεμογεννήτριες.

Ο καλεσμένος επισήμανε ότι πρέπει ο Δήμος και η Περιφέρεια να πάρουν από κοινού απόφαση να μην τοποθετηθούν άλλες ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά καθώς οι υπάρχουσες καλύπτουν και με το παραπάνω την ενέργεια που απαιτείται για το νησί. Τέλος, έκανε και μια τραγική αποκάλυψη, πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το Καλόν Όρος και να τοποθετηθούν και εκεί ανεμογεννήτριες η Πύλαρος θα χαθεί.

Related Post

Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός με αφορμή

Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»

Ο γνωστός διεθνολόγος και  στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές αναλύσεις στα εθνικά μας θέματα. Ο κος