Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην βουλή»

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην βουλή»

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην βουλή» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία και τις καινούργιες ανάγκες που προκύπτουν και πολύ περισσότερο στο σύστημα υγείας.

Ο κος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην απόφαση της περιφερειακής αρχής να καταψηφίσει την παροχή κινήτρων για τους υγειονομικούς που θα έρθουν στα νησιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν σπίτι και δεν δέχονται να έρθουν στα νησιά». Παράλληλα επισήμανε ότι τα νοσοκομεία των νησιών θέλουν μόνιμο προσωπικό και όχι επικουρικό.

Αναφορά έγινε και στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου η κυβέρνηση επίταξε τα μηχανήματά της. «Έπρεπε η ΜΕΘ να έχει λειτουργήσει εδώ και πολύ καιρό, να είχε γιατρούς» επισήμανε και πρόσθεσε «Είδαμε ότι μπορεί να γίνει στα νησιά αυτό και το είδαμε στην Ζάκυνθο». Εξήγησε ότι στην Ζάκυνθο έγινε επειδή υπήρχε εκκρεμότητα με το ΕΣΠΑ και αν δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ τότε η περιφέρεια θα έπρεπε να πληρώσει κιόλας. Τέλος, τόνισε ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι η λειτουργία της ΜΕΘ και όχι απλώς η επιστροφή των μηχανημάτων.

Ο κος Γαλιατσάτος στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκε στο θέμα- σκάνδαλο που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τη την προμήθεια 75.000 μασκών υψηλής προστασίας για το προσωπικό των μονάδων υγείας της 6ης υγειονομικής περιφέρειας. Όπως ανέφερε, η 6 ΥΠΕ προχώρησε σε δαπάνη 1,5 εκατομμυρίων ευρώ με το κόστος για κάθε μια μάσκα να ανέρχεται στα 20 ευρώ , τη στιγμή που σε άλλες περιοχές το αντίστοιχο κόστος δεν υπερβαίνει τα 7 ευρώ. Ο κος Γαλιατσάτος  υπογράμμισε πως αυτό το θέμα δεν θα μείνει έτσι και θα φτάσει μέχρι την βουλή, όπου και θα απαιτηθούν οι ανάλογες απαντήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Δώρα Μαρκάτου : Κόσμημα για το Αργοστόλι το μουσείο Σκλάβου – Πόλος έλξης επιστημόνων από όλο τον κόσμοΔώρα Μαρκάτου : Κόσμημα για το Αργοστόλι το μουσείο Σκλάβου – Πόλος έλξης επιστημόνων από όλο τον κόσμο

Στον COSMOS 96,5 και το Δημήτρη Αλοϊζο μίλησε σήμερα η Δώρα Μαρκάτου, τέως αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφερόμενη στην σημαντικότητα της δημιουργίας του νέου μουσείου Σκλάβου

Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά τουΜόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά του

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του νεοσύστατου δήμου Σάμης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Βασίλης Μόσχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κος Νικόλαος Νικολάτος με την «Δημοτική

Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»Παναγής Ζαφειράτος: «Δρόμοι και λιμάνι κατεστραμμένα. Χρειάζεται παρέμβαση της πολιτείας»

Επικοινωνία με τον πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας  Παναγή Ζαφειράτο, είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της επικοινωνίας, η ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή και αν έχουν