Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Βομβαρδισμένα τοπία Άσσος, Αγία Ευφημία και Φισκάρδο σύμφωνα με τους προέδρους!

Βομβαρδισμένα τοπία Άσσος, Αγία Ευφημία και Φισκάρδο σύμφωνα με τους προέδρους!

Βομβαρδισμένα τοπία Άσσος, Αγία Ευφημία και Φισκάρδο σύμφωνα με τους προέδρους! post thumbnail image

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερρύσου Στάθης Τσελέντης, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Φισκάρδου μετά το πέρασμα του «Ιανού».

«Έχουμε καταστραφεί» ανέφερε ο κος Τσελέντης και συνέχισε: «Έσπασε ένα ρέμα στο κέντρο του Φισκάρδου. Μπάζα και λάσπη σε σπίτια και επιχειρήσεις». Ο καλεσμένος πρόσθεσε πως τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, καθώς η λάσπη καθαρίστηκε αλλά τα μπάζα παραμένουν.

Όπως ενημέρωσε το μισό χωριό έχει ρεύμα και όσοι έχουν ρεύμα έχουν και νερό, ενώ αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί όλο το χωριό σύντομα.

Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στην Άσσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής Παναγή Κοκκόλη. «Δεν έχουμε ρεύμα ούτε νερό. Το 60% βρίσκεται κάτω από τις λάσπες και τα μπάζα» υπογράμμισε. Παράλληλα, ανέφερε πως η αποκατάσταση θα πάρει μήνες.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον στρατό για την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά που καταβάλει ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εμποδίζουν τον στρατό να κάνει την δουλειά του. «Άστεγοι δεν υπάρχουν ευτυχώς, όμως η λάσπη που υπήρχε έχει γίνει βούρκος και υπάρχει θέμα δημόσια υγείας» τόνισε ο πρόεδρος προσπαθώντας να είναι όσο περισσότερο παραστατικός.

Τέλος, προέβη και σε μια αποκάλυψη – δυσάρεστη- καθώς όπως υπογράμμισε, οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων έχουν διαταραχτεί. Πιο συγκεκριμένα: «Οι μεν κατηγορούν τους δε για το ποιος έβαλε τα μπάζα ψηλά, πριν από 30- 40 χρόνια».

Η τρίτη σε σειρά επικοινωνία έγινε με τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας Παναγή Ζαφειράτο. Ο πρόεδρος ανέφερε αρχικά ότι είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά πέρα απ’ αυτό χαρακτήρισε την κατάσταση καταστροφική. «Τόνοι λάσπης μέσα στα σπίτια, άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους» τόνισε και επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νερό. Ενημέρωσε δε, πως το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και ο κόσμος που βοηθάει είναι πολύς.

Ο κος Ζαφειράτος πολλές φορές έκανε έκκληση προς τον κο Χαρδαλιά και τον Πρωθυπουργό να επισκεφθούν την περιοχή και να δώσουν εντολή να πάνε μηχανήματα του στρατού στην περιοχή για να τραβήξουν με αντλίες τα νερά από την πλημμύρα.

 

Related Post

Κουρκουμέλης: «Η πλωτή του Πόρου είναι ένα όνειρο ετών, που ολοκληρώνεται»Κουρκουμέλης: «Η πλωτή του Πόρου είναι ένα όνειρο ετών, που ολοκληρώνεται»

Ο αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας του και για το μεγάλο έργο με την εγκατάσταση της

Βραδιά πολιτισμού στον Κούταβο την ΚυριακήΒραδιά πολιτισμού στον Κούταβο την Κυριακή

Εκπομπή για τα πολιτιστικά δρώμενα, πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 με αφορμή μια πολύ ωραία εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο παραθαλάσσιο πλακόστρωτο μπροστά από την

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του ΙονίουΟ Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του Ιονίου

Στον Δημήτρη Αλοΐζο και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κος Γαλιατσάτος βρέθηκε στην Ζάκυνθο για να